Euvrard: “Bij momenten brachten we het beste voetbal dit seizoen” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Euvrard: “Bij momenten brachten we het beste voetbal dit seizoen”

Vince Euvrard
De ijzersterke thuisreputatie van OH Leuven kreeg zaterdag een flinke knauw tegen KSC Lokeren. De Leuvenaars slikten in 90 minuten even veel doelpunten als in de voorbije acht wedstrijden samen. Drie vermijdbare tegendoelpunten overigens. Zuur, want de thuisploeg verdiende niet te verliezen.

- OH Leuven kan tegen KSC Lokeren geen vervolg breien aan de sterke thuisreeks van de voorbije maanden.
- De Leuvenaars slikten drie vermijdbare doelpunten en maken het zichzelf daardoor erg moeilijk.
- Bij momenten voetbalde de thuisploeg heel zwierig. Zuur dat dit niet vertaald wordt in puntengewin.

Vince Euvrard

“Ik ben ontgoocheld”, zegt Vince Euvrard meteen na de 2-3 nederlaag tegen KSC Lokeren. “Het mag duidelijk zijn dat je voor eigen publiek niet graag verliest. Ik vind het ook een onnodige nederlaag. We kunnen terugblikken op een heel goeie wedstrijd in heel grote fases van het spel. De laatste 20 tot 25 minuten van de eerste helft waren de beste dit seizoen. We kregen twee opgelegde mogelijkheden net voor de rust. Daar hadden we de kans om met een voorsprong de rust in te gaan.”

Vince Euvrard

“Ook in de tweede helft waren de beste kansen voor ons. Het eerste schot op doel van Lokeren ging binnen. Voetbal is soms een raar spelletje. Vorige week kregen we net iets meer dan we verdienden op het Kiel. Toen speelden we geen goeie wedstrijd. Tegen Lokeren voetbalden we bij momenten heel er goed en creëerden we heel veel kansen. Het geluk en de efficiëntie kozen gisteren de andere kant. Daar moeten we mee leren leven."

Vorige week kregen we iets te veel op het veld van Beerschot. Zaterdag werden we niet beloond. Da’s voetbal. Vince Euvrard

Zaterdagavond pakte OH Leuven tegen Lokeren even veel doelpunten op 90 minuten als in acht wedstrijden. Drie vermijdbare doelpunten overigens. “Het eerste doelpunt slikten we wat ongelukkig”, zegt Euvrard. In die fase leken Schuermans en Henkinet elkaar niet te begrijpen. “Bij het tweede doelpunt misten we wat power op de stilstaande fase. Daar is Lokeren erg sterk in, maar da’s zeker een vermijdbare goal. Bij de derde treffer zetten we iets te weinig druk op het schot van Koike. We pakten zaterdag drie doelpunten zonder dat we grote kansen hebben weggegeven.”

Vince Euvrard

Vince Euvrard wil het plotse vertrek van Frank Vercauteren naar RSC Anderlecht niet inroepen als een excuus. Nochtans moet het verlies van een vakman als Frank wel hard zijn aangekomen binnen de spelersgroep. “Het vertrek van Frank heeft zaterdag niet meegespeeld. Bij vlagen was het gewoon de beste thuismatch van het seizoen. We speelden aan een hoog tempo, brachten heel veel intensiteit en dynamiek. Maar als je naar het scorebord kijkt, blijf je met lege handen achter en slik je in één wedstrijd even veel doelpunten als in de voorbije acht wedstrijden.”

Yanick Aguemon

“Als ik naar het aantal kansen kijk dat we creëerden, kan ik alleen maar fier zijn op mijn team. Enkel de laatste tien minuten vielen we wat weg en toonden we ons iets te ongeduldig aan de bal. Toen zag je wat slordigheden in ons spel, maar dat kwam door de energie die we al verbruikten in die 80 minuten. Dit was gewoon een goeie prestatie, maar je blijft wel met lege handen achter. Lokeren toonde zich zaterdag gewoon een stuk efficiënter dan wij.”