Kehli: “Jammer dat ik niet beslissend kon zijn”

Samy Kehli
In de thuiswedstrijd tegen KSC Lokeren van zaterdag kreeg Samy Kehli een volledige speelhelft om de partij in het voordeel van OH Leuven te doen kantelen. Da’s helaas niet gelukt, al voerde de Fransman wel uit wat de coach hem had opgedragen.

- Kehli viel zaterdag tijdens de rust in voor Sowah en moest voor diepgang zorgen op de flank.
- De 28-jarige Fransman kon de eerste thuisnederlaag van OH Leuven niet helpen afwenden.
- De offensieve middenvelder beleeft geen makkelijk seizoen. Samy hoopt zaterdag op een nieuwe kans om zich te tonen tegen zijn ex-club KSV Roeselare.

Samy Kehli

De eerste helft van OH Leuven tegen KSC Lokeren zag Samy Kehli van op de bank. De Fransman verving na de rust Sowah en moest voor diepgang zorgen na de 2-2 aan de rust tegen de Waaslanders. “De coach had me tijdens de rust gevraagd de bal bij te houden en één-op-één te komen met de speler op de flank. Zo moest ik trachten beslissend te zijn of de laatste pas te geven. Dat is helaas niet gelukt, maar ik hoop zaterdag tegen Roeselare op een nieuwe kans.”

Kamal Sowah

In de eerste periode slikten de Leuvenaars twee vermijdbare doelpunten. “Die deden ons best wat pijn zaterdag al vochten we telkens goed terug. Na de rust leken we op weg naar de 3-2 en drukten we Lokeren terug op eigen helft. Die derde goal viel helaas niet en aan de overkant slikten we nog een derde tegendoelpunt. Jammer, want we creëerden aardig wat kansen bij 2-2. Na die 2-3 hebben we er nog alles aan gedaan om minstens één puntje uit de brand te slepen. Ik hoop dat we er volgende week op Schiervelde wel in slagen om de drie punten te pakken.”

Samy Kehli

“Je moet soms ook wat geluk hebben in het voetbal”, zegt Kehli. “Op de vorige speeldag konden we op het Kiel wel rekenen op dat geluk, zaterdag niet. Da’s voetbal, he. Je moet jezelf steeds opnieuw in vraag stellen, verder werken en vooruitgang boeken als collectief. We zullen dat de komende weken doen en proberen om in de resterende vijf wedstrijden zo veel mogelijk punten te behalen.”

Ik beleef geen makkelijk seizoen. Maar ik probeer de ploeg iets bij te brengen in de weinige speelminuten die ik krijg. Samy Kehli

Bij momenten speelde OH Leuven zaterdag goed tot zeer goed tegen KSC Lokeren. Het plotse vertrek van Frank Vercauteren naar RSC Anderlecht leek weinig invloed te hebben op de prestatie van de Leuvenaars. “Het vertrek van zo’n vakman destabiliseert de groep toch altijd wel een beetje. Als voetballer weet je dat dit soort zaken bij de sport horen. Uiteindelijk dienen wij het op het veld te doen. We moeten verder met de mensen die hier wel zijn.”

Samy Kehli

Na negen wedstrijden prijkt Oud-Heverlee Leuven nog steeds helemaal bovenin. Geen reden tot paniek dus na de nederlaag tegen de Waaslanders. “We moeten gewoon blijven voortwerken, progressie boeken en zaterdag de drie punten meepikken op Schiervelde”, klinkt het eenvoudig bij de Franse middenvelder.

Samy hoopt alvast zijn steentje te kunnen bijdragen zaterdag, op het veld van zijn ex-club. “Ik beleef geen makkelijk seizoen. In de competitie had ik voor aanvang van de partij tegen Lokeren drie weken niet meer gespeeld”, zegt Kehli die slechts 12 minuten speeltijd kreeg in de vijf competitiewedstrijden die vooraf gingen aan Lokeren.

Pierre Ngawa

“Gelukkig pikte ik wat ritme mee in de bekerpartij tegen Sint-Truiden op Stayen. Ik probeer de ploeg altijd iets bij te brengen, zelfs al krijg ik weinig speelgelegenheid. De coach maakt keuzes en die moet ik respecteren. Het is aan mij om me in de ploeg te knokken.”