Round-up negende speeldag Proximus League

Lokeren
De grote winnaar van het weekend heet Excelsior Virton. De jongens uit de Gaume slaagden er als enige ploeg in de top vijf in om de drie punten over de streep te trekken. Onderin het klassement wonnen KSC Lokeren en Lommel SK hun wedstrijd.

- Excelsior Virton doet bovenin een uitstekende zaak, na de winst op het veld van KVC Westerlo.
- OH Leuven lijdt tegen KSC Lokeren zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen, maar blijft wel op kop in de Proximus League.
- In het Dudenpark delen Union Saint-Gilloise en Beerschot de punten. Beide ploegen schieten daar weinig mee op.
- In de kelder van het klassement ziet het er steeds benarder uit voor KSV Roeselare. De West-Vlamingen verloren van Lommel SK.

Scheidsrechter eist hoofdrol op in het Kuipje
De thuisploeg versierde in de eerste periode enkele uitstekende kansen. Gboho liet twee wenkende kansen onbenut en Moris ranselde een kopbal van Van Eenoo uit zijn doel. Dat zou Westerlo later in de wedstrijd zuur opbreken. Toen Van Den Bogaert in de tweede helft Jordanov heel even raakte in de zestien, ging de bal op de stip.

Hadji zette de controversiële strafschop om. Een kwartier voor het einde knalde Abrahams de gelijkmaker binnen. Dat dacht de Zuid-Afrikaan toch. Scheidsrechter Toeback en zijn lijnrechters oordeelden echter dat de bal niet achter de lijn was gegaan. Dit tot groot ongeloof van de Kemphanen, want de bal botste wel degelijk ruim een halve meter voorbij de doellijn. Moris hield in het slot Brüls en Van Eenoo van de oververdiende gelijkmaker.

Lokeren wint op Den Dreef
Na acht minuten voetballen, frommelde Hajric een lage voorzet voorbij doelman Henkinet.  Een dik kwartier later deed Perbet waarvoor hij naar Leuven is gekomen. De Fransmans werkte de bal voorbij Verhulst, op een hoekschop van Sowah. Tien minuten voor de rust kopte Navarro de Waaslanders opnieuw op voorsprong. In de slotfase van een erg aangename eerste helft trapte Van Hyfte de thuisploeg op gelijke hoogte.

Net voorbij het uur redde Verhulst schitterend op een poging van Van Hyfte. Halfweg de tweede periode tikte Henkinet een vrijschop van Amano over de deklat. Een dik kwartier voor affluiten, pakte Koike uit met een knappe beweging en een schot naar de verste hoek. In blessuretijd kwam OHL nog dicht bij de gelijkmaker, maar Verhulst ranselde de pegel van Aguemon uit zijn doelvlak.

De doelpunten uit deze wedstrijd kun je hier nog eens bekijken:

Video

Doelpunten OHL-Lokeren (2-3)

OHL verloor voor het eerst dit seizoen in eigen huis. Perbet en Van Hyfte brachten de thuisploeg twee keer langszij, maar Lokeren won uiteindelijk met 2-3.

Beerschot kan voorsprong niet vasthouden
De bezoekers startten sterk in het Brusselse Dudenpark. Saint-Louis mikte naast en een schot van Tissoudali strandde op de paal. Aan de overkant prikte Teuma naast op aangeven van Nielsen. In het slot van de eerste helft kregen beide ploegen nog één kans. Tissoudali vergat mistasten van Kandouss af te straffen en Ferber knalde onbesuisd naast.

In de openingsminuten van de tweede periode betaalden de Brusselaars een nieuw mistasten van Kandouss wel cash. Saussez stopte de doorgebroken Tissoudali nog wel af, maar Saint-Louis trapte raak in de rebound. De thuisploeg reageerde meteen met een kopbal van Perdichizzi tegen de deklat. Twintig minuten voor het einde tekende Nielsen voor de gelijkmaker. Op het einde kreeg Vancamp nog twee uitstekende kansen om de drie punten mee te nemen naar Antwerpen, maar hij liet dat na.

Lommel pakt eerste driepunter
De Limburgers startten furieus aan de wedstrijd tegen rode lantaarn KSV Roeselare. Thordarson besloot eerst voorlangs, wat later redde Biebauw op een kopbal van Siekman. Op het kwartier volgde al de beloning voor Lommel. Doelman Biebauw weerde een schot van Sanyang eerst nog af, Voet werkte ongelukkig in eigen doel. Een goed kwartier later verdubbelde Hendrickx de voorsprong voor de Limburgers.

Dat deed hij van op de stip, nadat Vervoort een erg bedrijvige Sanyang foutief had afgestopt. De inbreng van Saviour aan de rust, bracht wat meer schwung in het spel van de West-Vlamingen. Godwin besloot rakelings naast. Aan de overkant kwam Naudts net te laat om aan de tweede paal een voorzet van Hendrickx binnen te schuiven. Halfweg de tweede periode lukte Andzouana de aansluitingstreffer, maar verder kwamen de bezoekers niet meer.