Myny dicht bij terugkeer De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Myny dicht bij terugkeer

Olivier Myny
De voorbije 15 maanden beleefde Olivier Myny vooral kommer en kwel. Een scheurtje in de adductoren houdt Oli ook nu weer zeven weken aan de kant. Tussen zijn blessures en extra-sportieve problemen door tekende de West-Vlaming wel voor het mooiste doelpunt van het voorbije seizoen voor OH Leuven.

- Er komt stilaan een einde aan de zoveelste lijdensweg van Olivier Myny sinds hij Waasland-Beveren ruilde voor OH Leuven.
- Vorig seizoen sukkelde de West-Vlaming met blessures en ook in de huidige campagne kende hij al meer dan zijn deel van de pech.
- Olivier traint opnieuw mee met de groep en hoopt nog in de eerste periode belangrijk te kunnen zijn voor de groep.
- De flankspeler wil absoluut een prijs behalen in zijn carrière. Wat hem betreft mag dat dit seizoen al gebeuren met het behalen van de promotie naar het hoogste niveau.

Olivier Myny

Elke keer Olivier Myny definitief vertrokken lijkt bij OH Leuven, keert het geluk de kwieke flankspeler de rug toe. Op de derde speeldag viel Olivier in de thuiswedstrijd tegen Beerschot uit met een scheur in de adductoren. Donderdag trainde hij een uurtje mee met de groep om nadien wat spurtjes te trekken. “Ik zit nu in revalidatieweek acht”, klinkt het dan ook hoopvol bij de aanvallende middenvelder. “Het gaat goed, al heb ik nog wat trainingsarbeid nodig om helemaal terug te zijn.”

Olivier Myny

Een exacte datum wil Myny niet plakken op zijn zoveelste terugkeer na een blessure. “Zo snel mogelijk”, grinnikt hij. “Ik hoop de ploeg te kunnen helpen bij het behalen van de titel in de eerste periode. Mijn transfer naar OH Leuven was nog niet echt een succes. Maar ik weet wat ik kan en voel veel vertrouwen bij OHL. Mentaal ben ik sterker geworden de voorbije maanden. Ik weet dat ik iets kan betekenen voor deze club. Maar eerst moet ik 100% fit raken.”

Olivier Myny

Myny wil niet te veel terugblikken op de lastige maanden die hij achter de rug heeft. “De focus ligt nu volledig op mijn comeback. Ik wil absoluut iets winnen in mijn carrière. Hopelijk lukt dat dit seizoen al met het behalen van de promotie naar eerste klasse. Uiteraard is het als voetballer erg lastig om met blessures te sukkelen, maar er zijn veel ergere dingen in het leven. Ik praat weinig met anderen over een blessure, maak een klik in mijn hoofd en ga gewoon door. Uiteindelijk moet je het toch zelf doen.”

Ik wil absoluut iets winnen in mijn carrière. Hopelijk lukt dat dit seizoen al met de promotie naar de Jupiler Pro League. Olivier Myny

“In het verleden heb ik nooit echt gesukkeld met blessures. Het klopt dus zeker niet dat ik blessuregevoelig zou zijn. Voor aanvang van vorig seizoen viel ik tegen Standard uit met een schouderblessure. Da’s pure pech. Ik ben niet iemand die aan zelfmedelijden doet. Het heeft ook geen enkele zin om zeven weken met de kop in de grond rond te lopen omdat je niet kunt voetballen. Nog eens, er zijn veel ergere dingen in het leven. Iedere voetballer maakt wel eens zo’n periode mee in zijn carrière.”

Olivier Myny

De wedstrijd van zaterdag tegen KSV Roeselare zal Myny van op de tribunes in Schiervelde volgen. “Ik ben ook gaan kijken op het Kiel en was er elke thuiswedstrijd van OH Leuven. Da’s logisch, het is mijn team. Ik verwacht zaterdag een lastige wedstrijd. Het is een cliché, maar er zijn gewoon geen makkelijke matchen in de Proximus League. We moeten op Schiervelde de rug rechten na de thuisnederlaag tegen KSC Lokeren en de drie punten meepakken naar Leuven.”

Veel mensen kent Olivier niet meer op Schiervelde. Toch volgt hij zijn ex-club nog altijd van op een afstand. “Daman en Lentz zitten er nog. En Casagolda uiteraard. Ik kon het goed vinden met Casa, maar hoor hem niet meer. De voetbalwereld is zo vluchtig. Mensen komen en gaan. Ik vind het wel jammer dat het niet goed gaat met KSV Roeselare. Die mensen hebben me de kans geboden om profvoetballer te worden. Ik kon daar mijn carrière lanceren en ben Roeselare daarvoor erg dankbaar.”

Olivier Myny

Naast het voetbalveld probeert Myny zijn vriendin Florence wat bij te staan bij de uitbouw van Vestiti Flo, een kledingwinkel waar vrouwen terechtkunnen die houden van de Italiaanse stijl. “Onlangs zijn we verhuisd en nu wonen we dichter bij de winkel in Gullegem”, zegt Oli. “Het zijn mijn vriendin en haar mama die de winkel uitbaten, maar ik help een handje waar ik kan.”