Opnieuw geen punten De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Opnieuw geen punten

Kenneth Schuermans
Twee nederlagen op rij voor OH Leuven. Twee keer drie tegendoelpunten ook op rij voor de Leuvenaars. Na een goed halfuur voetballen, leidden de West-Vlamingen al met 3-0 tegen OHL na doelpunten van Voet, Andzouana en Naessens. In blessuretijd redde Henry nog enigszins de eer voor de bezoekers.

De thuisploeg startte met een knal van Rommens, Henkinet moest de bal in hoekschop boksen. Net voor het kwartier probeerde Maertens het met een volley, op een afvallende bal na een hoekschop van Mercier. Het schot van Thieu nam iets te veel hoogte. Halfweg de eerste helft kregen de Leuvenaars de bal achterin niet weg. Voet profiteerde daarvan en bracht de West-Vlamingen op voorsprong met een schot in de verste hoek.

Samy Kehli

Op het halfuur verdubbelde Andzouana de voorsprong voor de thuisploeg met een knappe overhoekse trap. Amper drie minuten later tekende Naessens, op aangeven van Vanbelle, voor de derde treffer voor de thuisploeg. Vijf minuten voor de rust hield Henkinet met een knappe reflex Bassani van de 4-0.

Euvrard greep meteen in en bracht Henry en Mbombo voor Perbet en Van Hyfte. De Leuvenaars maakten nu wel een vuist en gingen op zoek naar het doelpunt van de hoop. Dat lukte ook bijna in het slot van de eerste periode. Eerst knalde Henry van dichtbij over doel, wat later kopte Zolotic over op een poging van Mbombo.

Yannis Mbombo

In de openingsminuten van de tweede periode onderscheidde Biebauw zich op een pegel van Tshimanga. Wat later kwam Henry iets te kort om een flankvoorzet van Kehli in doel te tikken. Meteen daarop mikte Tshimanga iets te hoog op aangeven van Kehli. Aan de overkant krulde Andzouana de bal maar net naast de verste staak.

Twintig minuten voor affluiten, redde Henkinet tot twee keer toe op schoten van dichtbij van Nouri en Andzouana. Net ervoor had de ingevallen Famaca ook al een goeie kans gecreëerd. Gilis scoorde bijna bij zijn eerste balcontact. Het schot van Jo, net ingevallen, ging rakelings naast de verste paal.

Xavier Mercier

In de slotminuten onderscheidden beide doelmannen zich nog elk één keer. Biebauw deed dat op een knal van Henry. Henkinet behoedde zijn ploeg voor een zwaardere afstraffing op een poging van Fumaca. In blessuretijd zorgde Henry voor de 3-1 eindstand op Schiervelde.

Mathieu Maertens

Zondag 20 oktober trekt OH Leuven naar de Gestelsedijk. Daar speelt het om 16u tegen Lommel SK. Eerder dit seizoen wonnen de Leuvenaars thuis met 1-0 tegen de Limburgers.