Door het oog van de naald De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Door het oog van de naald

Beloften
Het heeft aan een zijden draadje gehangen, maar de Beloften plaatsten zich maandagavond in extremis toch voor de 1/8ste finales van de beker van België. De Leuvenaars haalden tot drie keer toe een achterstand op tegen Beerschot.

Een onherkenbaar OH Leuven stond aan de rust 0-1 achter tegen een zeer gemotiveerde tegenstander. Beerschot wist bij aanvang van de partij dat het enkel kon verder bekeren met een overwinning. “We kwamen in die eerste periode overal een stapje te laat”, zegt coach Gunter Vandebroeck. “Misschien kwam dat omdat we enkele weken geen wedstrijd met inzet hadden gespeeld”, zoekt hij naar de oorzaak voor de zwakke eerste 45 minuten van zijn team.

Beloften

Halfweg de eerste helft scoorden de bezoekers in de rebound, nadat De Schrevel redding had gebracht op een schot. “Een verdiende voorsprong voor Beerschot aan de rust”, geeft Vandebroeck toe. “We waren voor de rust nergens als team en speelden op een onaanvaardbaar niveau. We misten scherpte en kwaliteit aan de bal.” 

Tijdens de rust voerde de Leuvense coach twee wissels door. Juste en Nsingi losten Struys en Bahaïd af. “Die twee jongens brachten doelgerichtheid en creativiteit. Net wat we nodig hadden dus”, toont Gunter zich tevreden over de prestatie van zijn invallers. Die ingreep leidde al snel tot een goeie kans voor Juste, maar de bal viel op de lat. Rond het uur tekende Kyere met een krul in de verste winkelhaak wel voor de verdiende gelijkmaker.

Kyere

Derrick kreeg later nog twee dotten van kansen om zijn ploeg op voorsprong te brengen, maar doelman Goossens redde evenveel keer. Het doelpunt viel aan de overkant, na een fout in de Leuvense opbouw. Amper twee minuten later bracht Mauen de thuisploeg opnieuw langszij met een rake kopbal op een stilstaande fase. Dik vijf minuten voor affluiten, straften de Mannekes slecht verdedigen van OHL opnieuw af en leek de kwalificatie even ver weg voor de Leuvenaars.

In het absolute slot trapte Asante een vrijschop op de rand van de zestienmeter heel knap binnen aan de eerste paal. Zo zorgde Isaac er alsnog voor dat de naam met daarop OH Leuven straks in de trommel belandt voor de loting van de 1/8ste finales. Die vinden plaats op 18 november. “Doel bereikt en ik onthoud onze goeie tweede helft. We toonden ook veerkracht door drie keer terug te vechten na een achterstand”, focust Vandebroeck op de positieve punten.

Gunter Vandebroeck

“Maar we mogen niet vergeten dat we in de eerste helft onherkenbaar waren en dat we twee doelpunten gewoon hebben weggegeven. Volgende week ontvangen we thuis KV Mechelen, dat aan de leiding staat. Dan zal het anders en beter moeten. We hebben veel werk voor de boeg de komende dagen.”
  
Wie OH Leuven in de volgende ronde treft, maakt de Leuvense coach niet zo veel uit. “Graag een ploeg waar we niet tegen spelen in de reguliere competitie. Die ploegen bekampen we al drie keer tijdens het seizoen. In deze fase van de bekercompetitie loot je sowieso een topteam.”

Beloften

OH Leuven: De Schrevel, Struys (46’ Juste), Mindombe, Geens, Jochmans, Ulvan, Bahaïd (46’ Nsingi), Asante, Mauen, Valadas, Kyere.