Drie punten, clean sheet De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Drie punten, clean sheet

Tom Van Hyfte
Daar zijn de drie punten weer! OH Leuven pakte zondagmiddag de volle buit in Noord-Limburg en doet weer helemaal mee in de strijd om de eerste periode. Een kwartier voor affluiten, trapte Van Hyfte de bezoekers een delirium met een enig mooi vluchtschot. In de slotfase zette Henry de eindcijfers op het bord.

Twee reuzenkansen voor OH Leuven in de openingsminuut. Maertens zag eerst Svedkauskas redding brengen op een schot van dichtbij. Seconden later kwam Henry net te laat om een voorzet van Mbombo in doel te tikken. Op de tiende minuut kreeg Van Hyfte de bal niet over de lijn gewerkt, op een vrijschop van Mercier. Meteen daarop liet Svedkauskas zich niet verrassen op een poging van Mbombo.

Yannis Mbombo

Op de 25ste minuut claimde Tshimanga een strafschop, maar scheidsrechter Nagtegaal ging daar niet op in. Net voor het halfuur kwam OHL goed weg, toen Cerigioni rakelings naast de verste staak mikte. Henkinet bracht wat later redding op een schot van dichtbij van Sanyang. In het slotkwartier van de eerste periode golfde de wedstrijd goed op en neer, maar beide doelmannen moesten niet meer aan de bak.

Laurent Henkinet

Sowah verving Mercier bij de start van de tweede helft. Henkens tekende voor het eerste gevaar na de rust. Het schot van de middenvelder ging naast de kooi van Henkinet. De bezoekers antwoordden met een kopbal van Ngawa, op een hoekschop van Sowah. Meteen daarop kopte Naudts een half metertje naast.

Frédéric Duplus

Op het uur twee keer Svedkauskas aan het werk. Eerst pakte de Lommelse goalie een vrijschop van Gillekens. Kort daarop klemde hij op een schot van Henry. Een dik kwartier voor affluiten, pakte Van Hyfte uit met een geweldig vluchtschot. Zo bracht Tom de bezoekers op voorsprong. Lommel probeerde de bakens te verzetten, maar Henry nam in het slot alle twijfel weg met een rake kopbal.

Thomas Henry

Er staan nu twee thuiswedstrijden op het menu voor OH Leuven. Vrijdagavond ontvangen de Leuvenaars de Kemphanen uit Westerlo. De week daarop zakt Union Saint-Gilloise af naar het King Power at Den Dreef Stadion.