Stunt tegen leider De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Stunt tegen leider

Beloften tegen KV Mechelen
De Leuvense Beloften wonnen maandagavond met 4-3 van leider KV Mechelen. Knap van de jongens van coach Gunter Vandebroeck, die op en over de Kakkers gingen na een 1-3 achterstand.

Het heeft even geduurd, maar de Leuvense Beloften hebben hun eerste overwinning van het seizoen beet. Die eerste driepunter behaalden ze tegen KV Mechelen, dat voor aanvang van de zesde speeldag het klassement aanvoerde.

Beloften winnen tegen KV Mechelen

OH Leuven begon goed aan de wedstrijd, maar keek al snel tegen een achterstand aan. Vanzeir, één van de vier jongens uit de A-kern bij KV Mechelen, strafte na vijf minuten balverlies in de opbouw af. De thuisploeg reageerde met een poging van Nsingi op de staak en schreeuwde om een strafschop na een fout op Vekemans. Tien minuten voor de rust verdubbelde Bossiers de voorsprong van de bezoekers van op de stip. “Een heel zwaar verdict dat we absoluut niet verdienden”, zegt coach Gunter Vandebroeck.

Daan Vekemans tegen KV Mechelen

In de slotminuut van de eerste helft bracht Vekemans, ook al van op de stip, zijn ploeg opnieuw in de wedstrijd na een haakfout op Nsingi. Zo kon OH Leuven toch nog met een relatief goed gevoel de rust ingaan. Op het uur slikten de Leuvenaars, die op dat moment de match in handen hadden genomen, een derde doelpunt. Vanzeir trapte het leer voorbij Ravet op een lange bal. Net als tegen Club Brugge en Beerschot weigerden de Leuvense Beloften zich over te geven.  

Beloften tegen KV Mechelen

Halfweg de tweede periode zorgde Kyere, na een steal, voor de aansluitingstreffer. “Cruciaal op dat moment”, weet Vandebroeck. De Leuvense coach gooide een kwartier voor affluiten met Toure een extra spits in de strijd en dat loonde. Tien minuten voor het einde kopte Geens de gelijkmaker binnen aan de tweede paal. In het slot besloot Gaye nog tegen de staak. In het absolute slot drukte Toure goed door op een Mechelse ingooi. Hij veroverde de bal, stormde op doel af en scoorde de winning-goal. Een ongelooflijke ontlading bij spelers, staf en het thuispubliek was het logische gevolg.

Kyere tegen KV Mechelen

“We toonden maandag tegen KV Mechelen opnieuw heel veel veerkracht”, zegt een tevreden Vandebroeck. “Het deed me plezier zo veel gelukkige gezichten te zien na de wedstrijd bij spelers en staf. Ze hebben die overwinning zo hard verdiend na al het harde werk van de voorbije weken. Hopelijk zijn we met deze eerste zege in de competitie nu echt vertrokken. We mogen uiteraard niet blind zijn voor onze fouten. Maar toch knap van de jongens om drie keer terug te vechten na evenveel dompers.”

Gunter Vandebroeck

Maandagavond scoorden vier verschillende jongens uit vier verschillende spelsituaties. “Tegen Beerschot troffen ook al drie verschillende spelers raak. Dat ziet een coach uiteraard graag. Net als de invallers die opnieuw iets extra’s brachten. We kunnen volgende week met vertrouwen afzakken naar Sint-Truiden. Daar willen we terug ons spel spelen en iets mee naar huis pakken.”

OH Leuven: Ravet, Gaye, Geens, Patris, Mauen, Ulvan (63’ Mindombe), Jochmans, Asante (76’ Toure), Nsingi (70’ Valadas), Vekemans, Kyere.