Aguemon leidt OHL naar winst in topper De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Aguemon leidt OHL naar winst in topper

Aguemon
Met twee assists kroonde Aguemon zich tot matchwinnaar in de topper tegen KVC Westerlo. Halfweg de eerste helft kopte Sowah, op aangeven van Aguemon, de thuisploeg op voorsprong. Enkele minuten later verdubbelde Henry, ook al met het hoofd, de score. Aangever van dienst was opnieuw Aguemon. Kort daarop knalde Antunes enig mooi binnen van ver.

De topper begon met drie kansen in de openingsminuten. Eerst kopte Henry naast, op aangeven van Duplus. Meteen daarop besloot Remmer voorlangs. Aan de overkant trapte Aguemon in de handen van Özer. Nadien was het even wachten op de volgende doelkans. Maar toen die er kwam, was het wel meteen raak. Halfweg de eerste helft zette Aguemon voor, Sowah kopte de bal naast Özer.

Goal celebration

Net voor het halfuur kreeg Henry, vanuit een erg schuine hoek, de bal net niet over de doellijn. Een minuutje later was het wel opnieuw raak: Aguemon zette weer perfect voor, Henry werkte rustig af. De thuisploeg op rozen dus. Maar in minuut 34 pakte Antunes uit met een fantastisch afstandsschot en bracht zo de bezoekers opnieuw in de wedstrijd. Het slot van een aangenaam om volgen 1ste helft leverde geen gevaar meer op.

Yanick Aguemon

Twee nieuwe aanvallers bij Westerlo aan de start van de tweede helft. Emenike en Vetokele maakten hun opwachting. Abrahams en Gboho mochten gaan rusten. Na tien minuten in de tweede periode kopte Henry iets te zwak aan de tweede paal, op een flankvoorzet van Aguemon. Tien minuten later trapte Henry iets te wild over doel, op een vrijschop van Aguemon. In de slotfase verloor OH Leuven Keita met een rode kaart, maar het bleef ook met tien man overeind.

Thomas Henry

Vrijdag speelt OH Leuven opnieuw thuis. Om 20u30 nemen onze jongens het dan op tegen Union Saint-Gilloise. Eerder dit seizoen deelden beide ploegen de punten in het Dudenpark.