Ruime uitoverwinning op Stayen

Beloften Allemeersch
De Beloften maakten het zichzelf makkelijk op Stayen door snel twee keer te scoren. Allemeersch trof twee keer raak, Gaye, Sula, Geens en Mauen tekenden voor de vier andere Leuvense doelpunten. Door deze eerste uitoverwinning slaat OH Leuven een kloof met Sint-Truiden.

De Leuvenaars stonden maandagavond al na zes minuten met 0-2 voor op het veld van Sint-Truiden. Gaye trapte overhoeks binnen en Allemeersch werkte af op aangeven van Kyere. Na een sterk openingskwartier zakten de bezoekers wat weg. “Er sloop wat nonchalance in de groep”, zegt coach Gunter Vandebroeck. “We leden te makkelijk balverlies en lieten ons ook wat te ver terugzakken.”

Zo kregen de Truienaars enkele goeie kansen. Doelman Keet toonde zich telkens attent en hield zijn netten schoon. “Darren hield ons recht in die moeilijke periode. Cruciaal, want met 1-2 krijg je misschien een heel andere wedstrijd”, weet Vandebroeck. Net voor de rust krulde Sula de bal, randje zestien, in de verste kruising en was de partij beslist.

Beloften Kyere

In de tweede periode kwamen de Leuvenaars nooit in de problemen. Snel na de rust tekende Allemeersch voor de 0-4. Rond het uur zette Geens de forfaitscore op het bord. Vijf minuten later kopte Mauen de 0-6 binnen. Drie doelpunten die er telkens kwamen na een stilstaande fase. De Truienaars lukten nadien toch nog de eerredder met een rake kopbal. “We gaven dat doelpunt iets te makkelijk weg.”  

Vandebroeck toont zich tevreden met de drie punten en met de ruime overwinning. “We wilden absoluut winnen om in het klassement een kloof te slaan met Sint-Truiden en aan te sluiten met de andere ploegen. De doelstelling voor het seizoen was een plaatsje in de top zes. We zijn op goeie weg, al beseffen we dat het sowieso nog een lange weg wordt.”

Gunter Vandebroeck

“Gisteren scoorden er opnieuw enkele andere jongens dan de voorbije weken. Het gevaar komt bij ons van verschillende spelers en via verschillende fases. Dat maakt onze ploeg minder voorspelbaar en dus lastig te bekampen. Daar kan een coach enkel tevreden mee zijn.”

Maandag 4 november trekken de Leuvense Beloften naar Gent. De Oost-Vlamingen tellen 9 punten en staan daarmee halfweg het klassement. “Altijd een lastige verplaatsing”, kijkt Gunter al vooruit.

Beloften Gaye

OH Leuven: Keet, Gaye, Patris, Geens, Mindombe (88’ Ngoy), Mauen (85’ Bahaid), Jochmans, Asante (76’ Valadas), Sula, Allemeersch, Kyere (72’ Ulvan).