OH Leuven verliest kelderkraker

Vrouwen A
De Leuvense vrouwen verloren thuis met 1-3 van Club Brugge. Zo blijft het voor OHL wachten op eerste puntengewin in de Superleague. Jong OHL won vorige week woensdag al met 3-0 tegen Mechelen.

Zowel OH Leuven als Club Brugge speelden onder druk in deze kelderkraker en dat bleek op het veld. Beide ploegen kwamen amper aan voetballen toe. Halfweg de eerste periode klommen de West-Vlamingen op voorsprong. De thuisploeg probeerde te reageren, maar ze forceerde amper uitgespeelde kansen.

Kort na de rust slikte OH Leuven een tweede tegendoelpunt. Halfweg de tweede periode vergrootte Club Brugge zijn voorsprong nog. In de slotfase zorgde Mertens van op de stip voor de eerredder.

Vrouwen A

Dit weekend geen wedstrijden in de Superleague. Op 16 november neemt OH Leuven het op tegen Anderlecht in de beker van België.

OH Leuven: Van Den Bergh, Baldewijns, Hellinx, Bouker, Gomboso, Van Poppel, Corbeels, Eurlings, Hannecart, Mertens, Wiard.

Jong OHL wint wel

Jong OHL versloeg vorige week woensdag al Mechelen met 3-0 in een inhaalwedstrijd. Na 20 minuten voetballen, zette Jong OHL het overwicht om in een voorsprong via een knap doelpunt van Meyers. 

Vroeg in de tweede periode verdubbelde de pas ingevallen Jill Janssens de voorsprong van Jong OHL. Huysmans zette 20 minuten voor affluiten de 3-0 eindstand op het bord. De Leuvense meisjes hielden voor het eerst sinds enige tijd de nul.

Dit weekend neemt Jong OHL het op tegen Moldavo. Dat staat, net als Jong OHL, derde in de stand.

Jong OHL: Claes, Maelfait, Swevers, Van Doren, Dejardin (76’ Verboomen), Deville, Meyers (65’ De Meyer), Huysmans, Jana Janssens, Wills (53’ Jill Janssens), Nierynck.