Niet opgewassen tegen fysiek sterk Gent

Beloften
De Leuvense Beloften weten opnieuw wat verliezen is. Tegen AA Gent kwamen ze nooit echt in de wedstrijd en creëerden ze amper kansen. De fysiek sterke en mature Oost-Vlamingen wonnen hun duels en scoorden in beide helften één keer.

De bezoekers startten best wel met goeie intenties aan de wedstrijd, maar na een kwartier keken ze al tegen een achterstand aan. Doelman Ravet zag de bal onder zich doorgaan, na een te makkelijk weggegeven vrijschop waarop de verdediging niet accuraat genoeg reageerde.

Tijdens de rust probeerde Vandebroeck een en ander te wijzigen. Hij bracht Schingtienne en Toure voor Ulvan en Juste. Maar ook na de rust lukte het de Leuvenaars niet echt om zich in de match te knokken. Iets over halfweg de tweede periode verdubbelde Gent de voorsprong van op de stip. Toen was de partij meteen ook gespeeld. In die tweede periode viel Geens nog uit met een blessure.

“We kwamen met onze jonge groep gewoon te kort tegen een mature en fysiek sterke tegenstander”, luidt de eerlijke analyse van coach Gunter Vandebroeck. “We werden niet weggespeeld, maar creëerden weinig of geen doelkansen. Vooraf wisten we dat we onze duels moesten winnen en tijdens de wedstrijd bleek dat we te weinig een vuist konden maken.”

In balbezit hadden de jongens van Vandebroeck het moeilijk. “We misten gisteren kwalitatieve ideeën. Dat maakte het erg moeilijk om op te schuiven en dus ook om gevaarlijk te zijn voor doel. Als ik heel eerlijk ben, moet ik zeggen dat ik eigenlijk geen enkele doelpoging van ons noteerde.”

“Het verschil met de voorbije weken was groot tegen Gent”, zegt Vandebroeck. “Niet alleen het resultaat viel tegen, maar we toonden ons niet competitief in het spel. Ik beschik over een jonge groep die dit seizoen al veel mooie dingen heeft laten zien, maar soms zijn we gewoon niet opgewassen tegen de tegenstander. Da’s ook geen schande, want we meten ons met de beste ploegen van België. Niet evident als enige ploeg uit 1B in die sterke reeks.”

Volgende week oefenen de Beloften tegen Hoger Op Bierbeek. De week erna neemt Oud-Heverlee Leuven het op tegen Racing Genk. Nadien volgen nog enkele wedstrijden tegen kleppers. “Het zal beter moeten om iets te rapen tegen die sterke tegenstanders”, waarschuwt Vandebroeck. "Dat kan door betere omstandigheden voor onszelf te creëren en zo tot meer kwalitatieve oplossingen te komen." 

OH Leuven: Ravet, Ulvan (46’ Schingtienne), Mauen, Geens (66’ Acquah), Mindombe, Struys, Keita, Jochmans, Juste (46’ Toure), Kyere, Nsingi (70’ Valadas).