Winst tegen Kanaries De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Winst tegen Kanaries

Aspiranten Asante tegen STVV
De Leuvense Aspiranten wonnen dinsdagmiddag met 2-1 van Sint-Truiden. Gillekens opende net voorbij het uur de score van op de stip. Durkin bracht de Truienaars even later langszij. Allemeersch zorgde ervoor dat de thuisploeg halfweg de tweede helft opnieuw leidde en uiteindelijk de overwinning claimde.

Net voorbij het kwartier haalde Tucic uit, na een knappe collectieve Leuvense aanval. Doelman Wenssens duwde de bal in hoekschop. Meteen daarop moest Laes aan de tweede paal een voorzet van Ito wegwerken. Halfweg de eerste periode mikte Balongo net iets te hoog, nadat hij goed naar binnen was gekomen.

Op het halfuur probeerde Gilis het van op afstand, Wenssens stond pal. Kort voor de rust kreeg Flora een uitstekende kans om de Truienaars op voorsprong te brengen, maar hij knalde van dichtbij naast de kooi van Thamsatchanan. In het slot van de eerste periode probeerde Gaye van ver doelman Wenssens te verrassen. Het schot van Thierno viel over het doel.

Kawin Thamsatchanan

Vroeg in de tweede periode bediende Allemeersch, weggestuurd door Tucic, de goed meegelopen Gilis. Jo kwam zo oog in oog met doelman Herbots, maar legde de bal weg aan de verkeerde kant van de paal. Aan de overkant duwde Thamsatchanan de bal uit de hoek op een goeie poging van De Smet. De Thaise doelman stond ook pal op een poging van dichtbij van Nguyen.

Troonbeeckx trapte net na het uur Gilis aan in de zestien. Scheidsrechter Put legde de bal op de stip en Gillekens gaf doelman Herbots geen kans. De bezoekers scoorden al snel tegen via Durkin. Halfweg de tweede helft zorgde Allemeersch er, op aangeven van Gilis, voor dat de thuisploeg opnieuw leidde.

Aspiranten Gillekens scoort tegen STVV

STVV probeerde nog wel de scheve situatie recht te zetten, maar slaagde er niet in om de Leuvenaars echt in de problemen te brengen. In de slotfase zag Taildeman zijn schot nog in hoekschop gewerkt door Herbots.

Aspiranten Milan Taildeman tegen STVV

OH Leuven: Thamsatchanan, Ouedraogo, Gilis, Gillekens, Raemaekers, Tucic, Vekemans, Laes (46’ Taildeman), Gaye, Sula, Allemeersch.

Hieronder vind je samenvatting van de wedstrijd tussen de Aspiranten en STVV:

Video

Samenvatting Aspiranten-STVV (2-1)

Onze aspiranten oefende dinsdag in Oud-Heverlee tegen STVV en wonnen met 2-1 dankzij doelpunten van Gillekens en Allemeersch.