Euvrard: “Was het al maar vrijdag” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Euvrard: “Was het al maar vrijdag”

Vince Euvrard
Drie punten pakken in Virton en zo de eersteperiodetitel binnenrijven. Da’s de duidelijke, maar niet zo eenvoudige, taak voor de manschappen van Vince Euvrard. De spelers en de technische staf lijken klaar om de Luxemburgers vrijdag hun tweede thuisnederlaag van het seizoen aan te smeren.

- Excelsior Virton en OH Leuven maken vrijdagavond in een onderling duel uit wie de eersteperiodetitel pakt.
- Als Vince en Co. winnen in het Stade Yvan Georges, vangen ze de lange busreis naar Leuven aan als winnaar van de eerste periode.
- Iedereen die OHL een warm hart toedraagt, hoopt op een herhaling van het scenario op de eerste speeldag. Toen wonnen de Leuvenaars in de slotfase met het kleinste verschil tegen de Luxemburgers.
- Hubert en Myny zijn nog steeds out. Keita is weg met de U23 van Ivoorkust. De clash tegen Virton komt iets te vroeg voor Kotysch.

Vince Euvrard

“We gaan naar Virton om te winnen. Da’s heel duidelijk”, zegt Vince Euvrard na de pittige training op woensdagmorgen. “Het heeft geen zin om te speculeren op een herkansing tegen Union Saint-Gilloise of op het alsnog spelen van KSV Roeselare - Virton. Winnen, da’s het enige wat mij vrijdag interesseert. De rest kan me letterlijk en figuurlijk gestolen worden.”

De Leuvense coach voelt een gezonde spanning in de groep, in de aanloop naar de clash tegen Virton. Logisch uiteraard, twee dagen voor een finale. “Iedereen wil dat het al vrijdag is. Het aftellen kan beginnen. Dat geldt voor de spelersgroep en de staf, maar ook voor iedereen die OH Leuven graag ziet. De groep is klaar om die finalewedstrijd tegen Virton tot een goed einde te brengen. Op zich verandert er niet veel voor ons. Wij vangen elke wedstrijd aan met de intentie om te winnen.”

Vince Euvrard

Op de eerste speeldag ontving OH Leuven promovendus Excelsior Virton. Toen was het voor Euvrard wat koffiedik kijken. Ondertussen heeft de Leuvense oefenmeester een uitstekend beeld van Virton. “We hebben twaalf wedstrijden om de Luxemburgers te analyseren. Ze zijn moeizaam gestart, met een 0 op 6, maar nadien legden ze een fantastisch parcours af. Mijn collega vond, na de nederlagen tegen ons en tegen Union, snel de juiste dynamiek en de nodige automatismen.” 

We trekken naar Virton om daar te winnen. Je voelt een gezonde spanning in de groep. We zijn klaar voor de finale van vrijdag. Vince Euvrard

Aan Den Dreef hadden de Leuvenaars het knap lastig tegen Virton op de openingsspeeldag in de Proximus League. “Vooral in de eerste 60 minuten”, nuanceert Euvrard. “Op dat moment voerden we enkele aanpassingen door en namen we de partij in handen.”

Doelpunt Henry

“Het wordt vrijdag een zeer zware klus, maar dat zijn de mooiste wedstrijden. Nog eens, we zijn klaar voor een echte finale. Toen ik hier begin februari aankwam, stonden we op de laatste plaats. Vrijdag spelen we voor een plaatsje in de promotiefinale. Da’s heel knap werk van zowel spelers als staf.”

Couturier, vijf doelpunten, en Jordanov, vier assists, zijn de jongens om vrijdag in het oog te houden. “Virton is een goed collectief geheel met een aantal spelers die offensief meer hebben bijgebracht dan anderen. Vooral Couturier, Jordanov en Stelvio steken er bovenuit qua offensieve bijdrage.” Toppmöller mist vrijdag twee sterkhouders met Lapoussin (twee keer geel op Daknam) en Angiulli (geblesseerd uitgevallen tegen KSC Lokeren. “Dat zijn jongens die de voorbije weken steevast in de basis stonden”, weet Euvrard. “We zullen wel zien hoe Virton dat oplost. Da’s niet echt onze zorg. Wij moeten vooral met onszelf bezig zijn.”

Vince Euvrard

Euvrard kan vrijdag niet rekenen op Hubert en Myny, beiden nog steeds geblesseerd. Keita probeert zich de komende dagen te plaatsen voor de Olympische Spelen met de U23 van Ivoorkust. Dat doet Abou in een toernooi in Egypte. Voor Kotysch komt de clash tegen Virton iets te vroeg. “Sascha ondervindt nog wat hinder bij maximale sprints. Daarom speelde hij gisteren ook niet met de Aspiranten tegen Sint-Truiden.”

Wil je zeker zijn dat je een ticket hebt voor de partij in het Yvan Georgesstadion? Ons secretariaat is op donderdag nog open van 14 tot 19 uur en op vrijdag van 14 tot 17 uur.