Fred Duplus: “Zijn er klaar voor” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Fred Duplus: “Zijn er klaar voor”

Fred Duplus
Kapitein Fred Duplus gelooft rotsvast in een goeie afloop, vrijdag in de Gaume. De Franse rechtsback wil koste wat kost het Stade Yvan Georges verlaten met de eersteperiodetitel.

- Vrijdagavond maken Excelsior Virton en OH Leuven in een rechtstreeks duel uit wie de eersteperiodetitel op zijn naam schrijft.
- Duplus kijkt vol vertrouwen uit naar die topmatch en stelt onomwonden dat OHL er klaar voor is om te gaan winnen in de Gaume.
- Virton moet het vrijdag stellen zonder sterkhouders Lapoussin en Angiulli. De Leuvense kapitein is benieuwd hoe Toppmöller dat verlies zal opvangen.

Fred Duplus

Analisten die voor aanvang van de competitie hadden verkondigd dat Excelsior Virton en Oud-Heverlee Leuven op de slotdag in een onderling duel zouden vechten om de periodetitel, zouden voor gek verklaard zijn. Ook Fred Duplus had deze apotheose niet zien aankomen. “Op de openingsspeeldag heeft Virton ons een eerste keer verbaasd”, zegt de Franse rechtsback. “Virton verrast als neofiet in de Proximus League, wij nadat we een slecht seizoen speelden en aan de competitie startten als outsider.”

“Het parcours van beide teams is indrukwekkend. Zowel wij als Virton toonden de voorbije maanden dat we kwaliteiten hebben. Nu is het zaak om dat goeie parcours te bekronen met de eersteperiodetitel. Daarvoor moeten we vrijdag winnen in het Stade Yvan Georges en dat gaan we ook doen. Als we onder druk staan, dan kan deze groep altijd net iets meer. Dat zullen we vrijdag nog eens bewijzen.”

Fred Duplus

Fred verwacht een goeie wedstrijd tussen twee teams die willen voetballen. Een spannende partij ook met duels op het scherpst van de snee. “We zijn aan elkaar gewaagd. Dat zag je ook al in de heenwedstrijd op Den Dreef. Toen konden we pas in de slotfase afstand nemen van Virton. We hebben een tactisch plannetje uitgedokterd. Als we dat perfect uitvoeren, moet het lukken om met de drie punten huiswaarts te keren. We zijn er alleszins klaar voor.”  

Ik verwacht een heel spannende wedstrijd. Maar als wij ons tactisch plannetje perfect uitvoeren, kunnen we vrijdag zeker winnen. Fred Duplus

Door het gelijkspel van KVC Westerlo vorige week zaterdag tegen Lommel SK heeft OH Leuven zijn lot opnieuw in eigen handen. Drie punten in de Gaume staan gelijk met winst in de eerste periode. “Vanaf zondag hebben we de knop omgedraaid en ging het nooit meer over de lichtpanne tegen Union Saint-Gilloise. De focus lag meteen op de verplaatsing naar Virton. Morgenavond rond kwart na tien willen we zeker zijn van de eerste periode. Rekenen op of nadenken over een eventueel te herspelen wedstrijd tegen de Brusselaars, moet dan overbodig zijn.”

Fred Duplus

Twee factoren die in het voordeel spelen van de bezoekers: Lapoussin en Angiulli zijn onbeschikbaar en OH Leuven kreeg twee extra dagen rust in de aanloop naar de clash met Virton. “Toppmöller moet zijn team aanpassen omdat die twee sterkhouders er vrijdag niet bijlopen. Als hen dat verzwakt, is dat uiteraard ideaal voor ons. Maar we dienen niet te veel rekening te houden met hoe de tegenstander zal spelen. Wij moeten uitgaan van onze eigen sterkte.”

“Het klopt dat wij twee extra dagen hebben om de wedstrijd tegen Virton voor te bereiden. Daardoor verschijnen we iets frisser aan de aftrap. Dat zal op het einde van de partij misschien een rol spelen. Zij hebben dan weer het voordeel dat het publiek vol achter hen zal staan. Het wordt sowieso een close game vrijdag. Maar ik ben ervan overtuigd dat wij het zullen klaarspelen.”