Onvervalste topper in de Gaume De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Onvervalste topper in de Gaume

Generische foto Ticket Story Virton
In het Stade Yvan Georges maken OH Leuven en Excelsior Virton vrijdagavond onder elkaar uit wie de eersteperiodetitel in de wacht sleept. De statistieken van de vorige ontmoetingen tussen beide clubs zijn in het voordeel van de Leuvenaars.

- Als OH Leuven vrijdag de drie punten buit maakt tegen Virton, pakt het de eersteperiodetitel.
- Makkelijk wordt dat niet, want de jongens uit de Gaume lieten dit seizoen thuis nog maar drie punten liggen.
- De laatste ontmoeting tussen beide ploegen in het Stade Yvan Georges dateert al van 2015.
- Virton mist vrijdag Lapoussin en Angiulli, OH Leuven kan niet rekenen op Keita.

Op de laatste speeldag van de eerste periode bepalen OH Leuven en Excelsior Virton in een onderling duel wie de eersteperiodetitel in de wacht sleept. Een overwinning volstaat altijd voor OHL om die periode in de wacht te slepen, ongeacht wat de Licentiecommissie later beslist over de lichtpanne tegen Union Saint-Gilloise.

Henry scoort tegen Virton

Makkelijk wordt het vrijdagavond zeker niet voor de Leuvenaars, want Virton verloor thuis enkel punten op de tweede speeldag tegen Union. Toen wonnen de Brusselaars met het kleinste verschil. Nadien volgden vijf thuisoverwinningen op rij voor de ploeg van Dino Toppmöller. De huidige leider heeft zowel de beste aanval als de meest solide verdediging van de Proximus League. Virton moet het vrijdag wel doen zonder Lapoussin, die twee keer geel pakte op Daknam, en Angiulli.

Tshimanga tegen Lapoussin

Voor de laatste ontmoeting tussen OH Leuven en Excelsior Virton moeten we teruggaan naar 2015. Toen trokken de Leuvenaars aan het langste eind op de 29ste speeldag in de tweede klasse. Van Hoevelen bracht de bezoekers al snel op voorsprong. Op het uur hingen de bordjes opnieuw gelijk, na een doelpunt van Day. Een goed kwartier voor affluiten zorgde Kostovski er met zijn tiende van het seizoen voor dat de drie punten mee naar Leuven konden.

Kostovski tegen Virton

In het seizoen 2008 - 2009 haalde Virton het relatief makkelijk op de 22ste speeldag. Aan de rust stond de 2-0 eindstand al op het bord. Bendaha en Schoumaker tekenden voor de twee doelpunten. In dezelfde campagne ontmoetten beide ploegen elkaar in de vijfde ronde van de Beker van België. OH Leuven ging door na strafschoppen, nadat beide doelmannen hun netten 120 minuten hadden schoongehouden. Ruttens ontpopte zich tot de held, want de Leuvense doelman pakte twee van de vier strafschoppen. Jarakovic, Dugardein, Ehouman en Nwadikwa troffen voor de bezoekers raak van op de stip. 

In de campagne 2006 - 2007 verloor Oud-Heverlee Leuven met 1-0 in de Gaume. Zowel in 2006 - 2007 als in 2005 - 2006 wonnen de Leuvenaars telkens met ruime 0-3 cijfers op het veld van Virton. Dat maakt dat OHL vier van de zes onderlinge ontmoetingen met Viron in zijn voordeel beslechtte. Hopelijk lukt dat vrijdag een vijfde keer.

Virton speelde op Daknam met: Moris, Lecomte, Soumaré (88’ Hadji), Couturier (76’ Turpel), Angiulli (28’ Malget), Stelvio, Koré, Jordanov, Prembeh, Sylla, Lapoussin.

Fans die nog geen tickets hebben voor de clash tegen Excelsior Virton, kunnen vrijdag nog tussen 14u en 16u terecht op het secretariaat van OH Leuven.
Raak je echt niet in de Gaume? Dan kun je hier de gebeurtenissen op de voet volgen.