We did it! De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

We did it!

Goal Virton-OHL
Onze jongens deden in de Gaume wat ze moesten doen: winnen van Excelsior Virton. Zo pakken ze de eersteperiodetitel in de Proximus League. Net voor halfweg de eerste helft bracht Henry met zijn achtste van het seizoen OH Leuven op voorsprong. Met dank aan Mercier voor het voorbereidende werk. Dat ene doelpuntje volstond voor de zege.

Henry tekende voor de eerste kans van de partij. Na negen minuten voetballen, raakte hij van dichtbij niet langs Moris. Mercier was de aangever van dienst. Op het kwartier kwam OH Leuven goed weg, toen Turpel in de zestien naast besloot uit een kansrijke positie. Kort daarop mikte Maertens van op enige afstand iets te hoog.

Frédéric Duplus

Net voor aanvang van de 20ste minuut klommen de bezoekers op voorsprong: Mercier legde gepast breed en Henry werkte rustig af. Enkele minuten later verdubbelde Ngawa bijna de Leuvense voorsprong. Pierre kopte ei zo na binnen op een hoekschop van Aguemon. Vijf minuten voor de rust kregen we een uitstekende kans langs beide kanten. Aguemon trapt eerst voorlangs na een lange ren. Meteen daarop moest Couturier net iets te ver uitwijken, waardoor Henkinet redding kon brengen.

Thomas Henry

Na vijf minuten in de tweede helft had Ngawa, op aangeven van Sowah, opnieuw een uitstekende kans om te scoren. Pierre-Yves kon de bal net niet goed genoeg raken. In minuut 56 zag scheidsrechter De Cremer zich genoodzaakt de partij vijf minuten te schorsen, wegens onsportief gedrag van de thuissupporters. Net voor het uur was Sowah onwaarschijnlijk dicht bij de 0-2, maar Moris en wat pech verhinderden dat.

Xavier Mercier

Halfweg de tweede periode redde Henkinet heel knap op een poging van dichtbij van Sylla. Vijf minuten later hadden de bezoekers het geluk aan hun zijde, toen Henkinet een pegel tegen zijn deklat keek. Nadien kwamen de Leuvenaars nooit onder druk en speelden ze de wedstrijd volwassen uit. Proficiat, jongens!

Vrijdag ontvangt OH Leuven om 20u30 aan Den Dreef het Beerschot van coach Hernan Losada. De Antwerpenaars willen, na een mindere eerste seizoenshelft, voluit meespelen voor de tweedeperiodetitel.