Slecht begin tweede periode De officiƫle website van Oud-Heverlee Leuven

Slecht begin tweede periode

Kamal Sowah
OH Leuven zet de tweede periode in met de tweede thuisnederlaag van het seizoen. Voor de Mannekes was het de eerste uitzege in deze campagne. Vroeg in de tweede helft kopte Holzhauser de bezoekers op voorsprong. Amper vijf minuten later stond de 0-2 al op het bord via Noubissi. Op het uur zorgde Vancamp voor de 0-3.

Net voor het kwartier stuurde Henry met een knap hakje Sowah richting Vanhamel. Kamal knalde, schuin voor doel, te wild voorlangs. Halfweg de eerste periode een scrimmage voor het doel van Vanhamel na een vrijschop van Mercier. Schuermans kreeg de bal net niet goed genoeg voor de voet om van dichtbij af te drukken.

Fred Duplus

Voor het eerste gevaar van de bezoekers bleef het wachten tot minuut 33. Toen draaide Holzhauser een vrijschop net buiten de zestien een half metertje naast de kooi van Henkinet. Net daarvoor was OH Leuven Kotysch verloren met een blessure. Gillekens kwam Sascha aflossen. Aan de overkant zag Ngawa een schot in de zestien afgeblokt.

Kenneth Schuermans

In de openingsminuten van de tweede periode zette Maes voor op rechts, Holzhauser kopte binnen aan de tweede paal. Amper een handvol minuten later verdubbelde Noubissi de voorsprong voor de bezoekers. Hij stond op de juiste plaats op een hoekschop van Holzhauser. Net voor het uur speelde Euvrard alles of niets. De Leuvense coach bracht Perbet en Mbombo voor Gillekens en Mercier.

Tom Van Hyfte

Nog geen minuutje later stond het echter 0-3. Gestuntel achterin de Leuvense defensie en Vancamp nam het geschenk in dank aan. Halfweg de tweede helft kopte Ngawa net iets te hoog op een hoekschop van Sowah. Nadien probeerde de thuisploeg er nog wel iets van te maken, maar het was duidelijk dat de wedstrijd gespeeld was.

Vrijdag probeert OH Leuven in het Westelse Kuipje revanche te nemen voor de nederlaag tegen de Kemphanen op de tweede speeldag in de Proximus League. Toen volstond een doelpuntje van Abrahams om de drie punten in de Kempen te houden.