Euvrard: “Pijnlijke nederlaag” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Euvrard: “Pijnlijke nederlaag”

Vince Euvrard
In amper twaalf minuten gaf OH Leuven vrijdagavond de partij tegen Beerschot helemaal weg. Drie vermijdbare tegendoelpunten in die korte tijdspanne zorgen ervoor dat de Leuvenaars erg slecht beginnen aan de tweede periode. Tot overmaat van ramp viel Kotysch opnieuw geblesseerd uit.

- OH Leuven zag Beerschot kort na de rust liefst drie keer scoren in amper twaalf minuten.
- Zo pakten de Mannekes hun eerste uitoverwinning van het seizoen.
- Vince Euvrard is niet te spreken over de manier waarop die drie tegendoelpunten tot stand kwamen. Hij stelt dat zijn spelers baas moeten zijn in de duels in de zestienmeter.
- Tien minuten voor de rust viel Kotysch opnieuw uit met een blessure. Sascha vreest dat hij terug enkele weken out zal zijn.

Supporters

“Thuis verliezen, da’s sowieso pijnlijk. En als dat met 0-3 gebeurt, is dat nog eens extra pijnlijk. Dat is erg duidelijk”, verwoordt Euvrard zijn gevoelens na de zware thuisnederlaag tegen Beerschot. “We pakten twee doelpunten in een fase waarin je één-op-één verdedigt. Eerst lieten we Holzhauser weglopen in de tweede zone, zodat hij makkelijk kon binnenkoppen. Ook met Noubissi stonden we één-op-één op een hoekschop. We lieten hem binnentrappen in de kleine rechthoek. Kijk, in de zestienmeter moet je gewoon baas zijn in de duels.”

Doelpunt Beer

Na de 0-2 trachtte Euvrard nog om te zetten. Hij bracht Perbet en Mbombo voor Gillekens en Mercier. Maar dertig seconden later deed Vancamp de boeken helemaal dicht. “Dat derde doelpunt zegt alles, hé. Holzhauser kreeg de bal verkeerd mee op zijn knie. Hij ging vervolgens Ngawa voorbij en nadien kregen zowel Schuermans als Tshimanga nog de kans om te ontzetten. Zij misten allebei de bal en het stond 0-3. Veel meer valt er niet te zeggen over die wedstrijd. Beerschot heeft nadien niets meer gecreëerd. Voor die drie doelpunten overigens ook niet. De match valt dus te herleiden tot die drie fases, wat mij betreft.”

We verloren deze wedstrijd niet op tactisch vlak. In de zestienmeter moet je gewoon baas zijn in de duels. Dat waren we duidelijk niet. Vince Euvrard

Losada bracht een onuitgegeven elftal aan de aftrap, posteerde Holzhauser opnieuw een rij vooruit en opteerde voor slechts één diepe spits met Noubissi. Euvrard toont zich niet verrast door de wijzigingen van de Argentijnse balvirtuoos. “Seigers was opnieuw fit. Niet onlogisch dus dat Hernan dan achterin speelt met Seigers, Prychynenko en Bourdin. Hij heeft onze opstelling eigenlijk gespiegeld. Beerschot voetbalde in een 5-4-1. Zo kreeg je overal op het veld een één-op-één. Deze wedstrijd hebben we niet verloren op tactisch vlak, maar door slecht verdedigen in de zestien.”  

Vince Euvrard

Na deze slechte start aan de tweede periode moet Oud-Heverlee Leuven vrijdag iets gaan rapen in het Westelse Kuipje. Dat wordt geen sinecure, want in de heenronde verloren de Leuvenaars met het kleinste verschil in de Kempen. “We moeten de rug rechten. Net zoals we dat gedaan hebben na de nederlaag op Schiervelde”, zegt Euvrard. “We weten dat we in een heel competitieve reeks voetballen en dat we elke week opnieuw op de afspraak moeten zijn.”

Vince Euvrard

“Doen we dat niet, dan lopen we tegen de lamp. Zo simpel is het in de Proximus League. Ik vond wel dat we op de afspraak waren tegen Beerschot en oké in de wedstrijd zaten in die vrij gesloten eerste helft. Maar we maakten na de rust vermijdbare fouten in de eigen zestien en die moeten er uiteraard zo snel mogelijk uit. We verloren vrijdag Kotysch opnieuw met een blessure. Da’s uiteraard jammer. Ik vrees dat we hem opnieuw kwijt zijn voor een aantal weken. Maar goed, het is nu zo.”