Knappe zege op veld van leider De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Knappe zege op veld van leider

Kenneth Schuermans
In het Westelse Kuipje vocht OH Leuven vrijdagavond erg knap terug na een vroege tegentreffer. Op de tiende minuut bracht Brüls de thuisploeg op voorsprong. Net voor het halfuur zorgde Mercier met een bom voor de Leuvense gelijkmaker. Schuermans verlengde kort voor de rust een hoekschop van Sowah met het hoofd in doel.

De eerste kans uit de wedstrijd was er eentje voor de bezoekers. Duplus zette voor en Maertens werkte tegen de onderkant van de lat. Amper twee minuten later viel het doelpunt aan de overkant. Van Eenoo zette voor, na een hoekschop waarop de bezoekers de bal niet weg kregen, en Brüls verschalkte van dichtbij Henkinet.

Na 20 minuten voetballen, probeerde Aguemon het met een vluchtschot. De poging van Yanick stierf in het zijnet. Meteen daarop redde Van Langendonck erg sterk op een schot van dichtbij van Henry. Net voor het halfuur bracht Henkinet knap redding op een vrijschop van Brüls. Amper 30 seconden later lag het leer aan de overkant in het mandje. Mercier knalde van op een meter of 20 voorbij Van Langendonck.

Xavier Mercier

Goed tien minuten voor de rust kon Henry met het hoofd net niet goed genoeg bij de bal op een flankvoorzet van Mercier. Vijf minuten later pakte Van Langendonck opnieuw uit met een geweldige redding op een pegel van Henry. Aan de overkant bracht Henkinet redding op een poging van Keïta. Schuermans zorgde er met een rake kopbal, op een hoekschop van Sowah, voor dat de bezoekers met een verdiende voorsprong de rust in mochten.

Vroeg in de tweede periode toonde Henkinet zich heel alert op een vrijschop van Brüls net voor het maantje. Meer hadden de eerste 25 minuten van de tweede periode echt niet te bieden. De bezoekers stonden erg goed en Westerlo beet zijn tanden stuk op die Leuvense defensie.

Yanick Aguemon

Twintig minuten voor affluiten dan toch eens Westerlo: de net ingevallen De Schryver mikte vanuit een kansrijke positie ruim over de kooi van Henkinet. Vijf minuten later draaide Van Eenoo goed weg, maar het schot van de ex-OHL’er ging voorlangs. Meteen daarop hield Henkinet Vetokele van de gelijkmaker in een één-op-één. In de slotfase zweefde Van Langendonck nog een vrijschop van Sowah van onder de lat.

Kamal Sowah

Vrijdagavond ontvangt OH Leuven het KSC Lokeren van coach Stijn Vreven. In de heenronde wonnen de Leuvenaars op Daknam, maar verloren ze drie punten tegen de Oost-Vlamingen op Den Dreef.