Belangrijke driepunter De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Belangrijke driepunter

Kyere
Pas in het slotkwartier gingen de Leuvense Beloften vrijdagavond op en over Racing Genk. Op het uur kwamen de Genkies verdiend op voorsprong. Raemaekers en Kyere zorgden er in het slotkwartier voor dat de drie punten toch nog richting Leuven gingen. Dankzij deze uitoverwinning doen de Leuvenaars een uitstekende zaak in het klassement.

De Leuvense Beloften kenden vrijdagavond een moeizame start op het veld van Racing Genk. Vooral in het openingskwartier zagen de jongens van coach Gunter Vandebroeck serieus af. De Limburgers forceerden een handvol uitstekende kansen, maar het doelhout en een sterk keepende Ravet hielden de thuisploeg van een vroege voorsprong.

“We verloren in de openingsfase van de wedstrijd te veel duels, net als de strijd om de tweede bal”, zegt Vandebroeck. “Zo werden de afstanden te groot en moesten we al te veel energie steken in het dichten van de gaten. Als wij de bal hadden, toonden we te weinig collectieve samenhang. We liepen ook te veel met de bal.”

Gunter Vandebroeck

Na die moeilijke eerste 20 minuten kwamen de bezoekers dan toch iets beter in de match. Ze creëerden enkele gevaarlijke acties in de rug van de Genkse verdediging. Dat leverde kansen op voor Allemeersch, Vekemans, Sula en Gaye. Maar aan de rust stond dezelfde stand op het bord als bij aanvang van de partij.

Daan Vekemans

Genk startte goed aan de tweede periode en strandde opnieuw op de paal. Net voor het uur kwamen de Limburgers dan toch verdiend op voorsprong. Kort daarop hield doelman Ravet zijn ploeg recht met een cruciale beenveeg. “Als we in die fase de 2-0 hadden geslikt, was het waarschijnlijk boeken toe”, klinkt het eerlijk bij Vandebroeck.

Oregan Ravet

Net als in de eerste helft, knokten de Leuvense Beloften zich ook nu weer opnieuw in de wedstrijd en herstelden ze het evenwicht. Pas in het slotkwartier leidde dat tot doelrijpe kansen. Raemaekers bracht de bezoekers langszij met een fantastische vrijschop net buiten de zestien. Toon knalde de bal overhoeks in de winkelhaak.

Toon Raemaekers

Die gelijkmaker gaf de bezoekers een boost. Ze duwden door en zetten Genk vast op eigen helft. Vijf minuten voor het einde verlengde Kyere een gemeten voorzet van Vekemans in doel. Na die 1-2 kwamen de Leuvense Beloften niet meer in de problemen.

“Drie heel belangrijke punten tegen een goeie tegenstander”, stelt Vandebroeck opgelucht. “Ik ben erg blij met de succesvolle vrijdagavond voor OH Leuven. De club boekte twee belangrijke zeges”, verwijst Gunter ook naar de overwinning van het A-team op het veld van KVC Westerlo.

Feestje op Westerlo

“De focus ligt nu al snel op Club Brugge. Weer een topmatch, maar voor ons zijn er geen andere wedstrijden in deze reeks. Dankzij de drie punten op Genk sluiten we opnieuw aan bij de topploegen in onze reeks.”

OH Leuven: Ravet, Gaye, Patris, Raemaekers, Jochmans, Kyere, Sula, Asante (76’ Mauen), Lemti, Allemeersch (89’ Geens), Vekemans.