Opletten voor schokeffect en Beridze De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Opletten voor schokeffect en Beridze

Ruzie tegen Lokeren
Vreven pakte met Lokeren op ‘zijn’ Kiel meteen één puntje in de absolute slotfase. Met dank aan een fantastische vrijschop van Beridze. De Georgiër gaf Vanhamel geen schijn van een kans. De ex-Beerschotcoach volgde halfweg vorige week De Boeck op, die moest ophoepelen bij de Oost-Vlamingen na drie nederlagen op rij.

- Vrijdagavond om 20u30 openen OH Leuven en KSC Lokeren de 17de speeldag in de Proximus League.
- De nieuwe ploeg van Vreven tankte vorige week vertrouwen op het Kiel. Beridze maakte met een fantastische vrijschop een einde aan een reeks van drie nederlagen op rij.
- OH Leuven leed dit seizoen zijn eerste thuisnederlaag tegen KSC Lokeren.
- De manschappen van Vince Euvrard zetten in die wedstrijd twee keer een scheve situatie recht tegen de Oost-Vlamingen, maar het doelpunt van Koike een kwartier voor affluiten was er te veel aan.

Sporting Lokeren staat na zestien speeldagen op een teleurstellende zevende plaats met amper 14 punten. Ex-coach De Boeck slaagde er niet echt in om een team te boetseren uit de vele nieuwelingen die tijdens de mercato neerstreken op Daknam. Dat kostte de ex-speler van KV Mechelen en RSC Anderlecht zijn kop. Sinds vorige week leidt Vreven, die eerder dit seizoen mocht opkrassen bij Beerschot, de trainingen bij de Oost-Vlamingen.

De Boeck

Vreven dropte vorige week enkele nieuwe jongens in het elftal en pikte een puntje mee op zijn Kiel. De bezoekers zetten in het Olympisch Stadion een goed blok met elf man en lieten de Antwerpenaars weinig ruimte om te voetballen. Beridze veegde een 1-0 achterstand in de absolute slotfase uit met een fantastische vrijschop. Het wordt vrijdag sowieso opletten geblazen voor de Georgiër. Benieuwd ook in welke mate de Waaslanders de consignes van hun nieuwe coach oppikken. Een nieuwe trainer zorgt altijd voor een zekere dynamiek in een spelersgroep.

Vreven

Eerder dit seizoen slaagde KSC Lokeren er als eerste ploeg in om punten mee te graaien aan Den Dreef. De Oost-Vlamingen wonnen met 2-3. Vroeg in die partij zette Hajric de Waaslanders op voorsprong. Na 25 minuten voetballen, zorgde Perbet voor de gelijkmaker op een hoekschop van Sowah. Tien minuten later kopte Navarro de bezoekers opnieuw op voorsprong. Kort voor de pauze tekende Van Hyfte voor de 2-2 ruststand, alweer op een hoekschop van Sowah. Een dik kwartier voor affluiten, verschalkte Koike doelman Henkinet met een schot in de verste hoek. De Witte pakte in de slotfase nog een tweede gele kaart.

Maertens tegen Lokeren

Zo pakte Lokeren revanche voor de nederlaag op Daknam. Daar lukte OH Leuven zijn eerste driepunter van het seizoen op verplaatsing. Net voor het halfuur buffelde Henry de 0-1 voorbij doelman Verhulst, op aangeven van Mercier. Enkele minuten later stak Henry perfect binnendoor voor Maertens en Thieu werkte rustig af. In een overbodige tweede helft, waarin Ngawa zijn comeback maakte en Allemeersch zijn debuut, kwamen de bezoekers nooit in de problemen.

Henry scoort tegen Lokeren

In het seizoen 2015-2016 deelden beide ploegen de punten aan Den Dreef op de 26ste speeldag. Dat gebeurde in een wedstrijd waarin zes doelpunten vielen en een rode kaart voor Odoi. De partij leek gespeeld na doelpunten van Ingason en Odoi. In de tweede periode brachten Kanu en Ojo de thuisploeg op gelijke hoogte. Miric zette de bezoekers opnieuw op voorsprong. In de slotfase zorgde Bostock er met een panenka voor dat er één punt aan Den Dreef bleef.

Lokeren 15-16

De Leuvenaars trokken thuis aan het langste eind in het seizoen 2013-2014. Sporting Lokeren kwam net voor het uur op voorsprong via een doelpunt van ex-OHL’er Harbaoui. Ngolok, die vrijdag overigens de aftrap geeft, zorgde enkele minuten later al voor de gelijkmaker en El Toro scoorde de winnende treffer.

Lokeren 13-14

De trouwe OHL-supporters herinneren zich zeker nog de 2-6 pandoering in de campagne 2012-2013. Mokulu, toen spits op overschot bij Sporting Lokeren, liet die avond de Leuvense verdedigers alle hoeken van het veld zien. Na twee doelpunten van Mokulu brachten Azevedo en Gerarts de thuisploeg op gelijke hoogte. Leko, alweer Mokulu, Persoons en Patosi dompelden Den Dreef in diepe rouw.

Lokeren 12-13

Lokeren speelde op het Kiel met: Verhulst, Koike, Diaby, Navarro (69’ Straetman), Beridze, De Jonghe (86’ Benchaib), Said (75’ Habib), Marecek, Van Damme, Mpati, De Witte.