Mercier scoort en laat scoren De officiƫle website van Oud-Heverlee Leuven

Mercier scoort en laat scoren

Xavier Mercier
Tweede overwinning op rij voor OH Leuven in de tweede periode. Na vijf minuten voetballen in de tweede periode kopte Henry de thuisploeg op voorsprong tegen KSC Lokeren. Aangever van dienst was zijn landgenoot Mercier. Xavier verdubbelde een kwartiertje later de Leuvense voorsprong. In de blessuretijd milderde Koike nog tot 2-1.

De thuisploeg begon dwingend aan de partij en forceerde in de eerste vijfentwintig minuten enkele halve kansjes tegen Lokeren dat probeerde om vrij hoog te voetballen, maar achterin alles wel goed gesloten hield. De bal viel telkens net niet goed voor de Leuvenaars als ze ten aanval trokken. Net voor het halfuur verkeek Verhulst zich wel bijna op een voorzet-schot van Mercier. Kort daarop mikte Aguemon van buiten de zestien een metertje naast.

Tom Van Hyfte

Tien minuten voor de rust dan toch een eerste keer Lokeren. Marecek trapte te zwak in de handen van Henkinet. In dat slotkwartier van de eerste helft verwaterde het spel van de Leuvenaars wat en lieten ze zich af en toe betrappen op een slordigheidje.

Pierre-Yves Ngawa

Kort na de rust scoorde OH Leuven uit zijn eerste doelkans. Mercier zette voor en Henry kopte binnen aan de tweede paal. Net voor het uur greep Vreven in. De Lokerse coach bracht Habibou voor Said. Een kwartiertje na het eerste doelpunt, werkte Mercier een knappe Leuvense aanval koel af en zat de thuisploeg op rozen.

Thomas Henry

Wedstrijd gespeeld aan Den Dreef na die 2-0. Coach Euvrard bracht nog Keita in voor de moegestreden Mercier. Lokeren probeerde in het slotkwartier nog wel, maar het was wat met de moed der wanhoop. In blessuretijd lukte Koike nog wel de aansluitingstreffer, maar verder kwamen de Waaslanders niet meer.

Goal celebration Lokeren

OH Leuven staat nu voor twee opeenvolgende verplaatsingen. Vrijdag trekken de Leuvenaars naar Lommel SK. De week daarop wacht hen een tripje naar Schiervelde. In de heenronde leverden die twee uitwedstrijden 3 op 6 op.