Euvrard: “Niets af te dingen op verdiende overwinning” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Euvrard: “Niets af te dingen op verdiende overwinning”

Vince Euvrard
In de derde wedstrijd van de tweede periode speelde OH Leuven een bijna perfecte wedstrijd. Mercier haalde weer een hoog niveau, Henry kopte zijn negende van het seizoen binnen en de thuisdefensie stond als een huis tegen het erg compact voetballend KSC Lokeren van coach Vreven. In de blessuretijd zorgde Koike met een even knap als bizar doelpunt voor een kleine domper op de Leuvense feestvreugde.

- OH Leuven won tegen KSC Lokeren ook zijn tweede wedstrijd in de tweede periode en telt nu 6 op 9.
- Coach Vince Euvrard stelt terecht dat zijn ploeg een verdiende overwinning boekte tegen een stug Lokeren dat weinig ruimte weggaf.
- Het duo Mercier - Henry toonde zich vrijdagavond andermaal dodelijk. Xavier scoorde en liet scoren. Thomas kopte raak en had een voet in het tweede Leuvense doelpunt. 

Viering 1-0

“Dit is een verdiende overwinning, waar niets op af te dingen valt”, luidt de nuchtere analyse van Vince Euvrard, na de 2-1 overwinning tegen Lokeren. “Vergis je niet, dit zijn echt moeilijke wedstrijden. Lokeren speelde vrij afwachtend en goed in blok. Wij moesten zelf het tempo maken en deden dat 30 à 35 minuten goed tot heel goed. We slaagden er echter niet in om openingen te creëren, op die stilstaande fase na waar Verhulst goed redding bracht. Dan moet je het tempo hooghouden, in structuur blijven spelen en vooral geduldig blijven”, weet Euvrard.

Vince Euvrard

Maar de laatste tien minuten van de eerste helft vergaten de Leuvenaars dat, stokte de machine en kwamen de Waaslanders, zonder kansen te creëren, wat in de wedstrijd. “In die fase van de wedstrijd begonnen we iets te veel te lopen met de bal. We voetbalden ook wat slordiger en daardoor kwamen we niet meer in de zestien van de tegenstrever”, legt Vince uit. “In de tweede helft viel het doelpunt vrij snel en een kwartiertje later diepten we de score nog uit. Het verschil in de score had best nog wat hoger kunnen uitvallen.” 

We zagen zowel gisteren als vorige week in het Kuipje de echte Mercier aan het werk. Ik wist dat Xavier dit kon brengen en daarom hebben we hem ook naar Leuven gehaald. Vince Euvrard

De Leuvense oefenmeester zag Mercier, net als vorige week in het Kuipje, opnieuw een dijk van een wedstrijd spelen. De Fransman bracht de nodige diepgang, speelde slim tussen de lijnen, scoorde en liet scoren. “Daarom hebben we Xavier ook naar Leuven gehaald”, glimlacht Euvrard. “Ik wist dat hij dit niveau kon halen. Hij is vorig seizoen bij Cercle Brugge gestopt met een blessure. Daardoor had hij de laatste maanden weinig getraind bij de Vereniging. Ook bij ons raakte hij al snel op de sukkel in de voorbereiding.”

Vince Euvrard

“Toch startte hij vrij goed aan de competitie. Ik denk dan bijvoorbeeld aan zijn erg goeie prestatie in de thuiswedstrijd tegen Beerschot. Nadien raakte hij opnieuw geblesseerd en dan verliest een speler uiteraard wat ritme. Maar zowel vorige week als dit weekend zagen we de echte Mercier aan het werk. Dan blijkt dat hij heel erg belangrijk kan zijn voor het elftal.”

Vince Euvrard

Bij de wissel van Mercier veerden de Leuvense supporters recht en scandeerden ze de naam van de fijnbesnaarde middenvelder. Het leek wel een vroege applausvervanging voor de Fransman. Vince nuanceert dat wat: “Ik had het gevoel dat Xav wat door zijn beste krachten heen zat, vooral dan in het terugschakelen in balverlies. Hij bleef wel nog gevaarlijk naar voor toe. Bij een 2-0 voorsprong op een kwartier voor affluiten, opteerde ik voor wat meer stabiliteit in defensief opzicht. Daarom zette ik eerst Sowah achter Henry en bracht ik nadien met Keita iets meer balrecuperatie op het middenveld.”

Mercier en Euvrard

In blessuretijd slikten de Leuvenaars nog een tegendoelpunt. De perfectionist die Euvrard zeker is, zag dat niet graag gebeuren. “Da’s vervelend. Zeker voor de doelman en de verdediging, omdat die 90 minuten lang niets hebben weggegeven. Ik vond het een wat raar doelpunt, vanuit een rare hoek ook. Ik weet niet of het echt de bedoeling was van Koike om van daaruit te schieten en te scoren. Dat late tegendoelpunt vormt een kleine domper op de feestvreugde. Maar goed, we pakken de drie punten en da’s uiteraard het belangrijkste.”

Hieronder kun je nog eens de drie doelpunten herbekijken:

Video

Doelpunten OHL-Lokeren (2-1)

OHL won vrijdagavond van Lokeren met 2-1. Henry en Mercier maakten de Leuvense doelpunten.