Beloften geven twee punten weg in het slot De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Beloften geven twee punten weg in het slot

OHL scoort tegen Club Brugge
De Leuvense Beloften leken op weg om tegen Club Brugge een uitstekende zaak te doen in het klassement. Maar in de slotfase gaven ze een 4-2 voorsprong alsnog uit handen. Coach Gunter Vandebroeck baalt.

De wedstrijd begon uitstekend voor de thuisploeg. In de openingsfase flaterde doelman Lammens op een voorzet van op rechts van Gaye, waardoor de bal in doel belandde. De Leuvenaars bekroonden een vrij goed eerste halfuur met een tweede doelpunt. Allemeersch legde in de zestien af voor Vekemans en die verdubbelde de voorsprong.

Vekemans scoort tegen Club Brugge

“Na dat eerste halfuur stokte het plots bij ons en verloren we de greep op de wedstrijd”, zegt coach Vandebroeck. “Plots vielen we uit onze rol en maakten we het onszelf onnodig moeilijk.” Dat leidde tien minuten voor de rust tot de Brugse aansluitingstreffer, na balverlies in de Leuvense opbouw. Kort daarop kwam OH Leuven goed weg, met dank aan een goeie redding van doelman Ravet.

In de tweede periode eisten de West-Vlamingen de bal op en zakte Oud-Heverlee Leuven wat te laag in. Uit de eerste kans na de rust scoorde de thuisploeg: Lammens duwde weg op een poging van Gaye en Lemti lukte de 3-1. Halfweg de tweede helft trof Club Brugge raak op een afvallende bal. Toen Asante in de slotminuten van de reguliere tijd een vrijschop binnentrapte, leek de wedstrijd gespeeld.

OHL scoort tegen Club Brugge

Maar de Bruggelingen gaven niet op en sleepten alsnog een puntje uit de brand. De 4-3 viel na een punter op een afvallende bal. Diep in blessuretijd floot de scheidsrechter strafschop na een ongelukkig handspel in de zestienmeter. Ravet kon de elfmeter niet stoppen en in het tumult nadien pakte Oregan nog twee keer geel.

Oregan Ravet

“Heel zuur”, zucht Vandebroeck na het gelijkspel tegen Club Brugge. “We hadden deze wedstrijd nooit meer uit handen mogen geven. We moeten als team leren om de voeten op de grond te houden, harder te werken en constanter te presteren. Ik zag te weinig maturiteit en samenhang in mijn ploeg en dat stoort me.”

Gunter Vandebroeck

“Ik heb er geen probleem mee om te verliezen tegen een betere tegenstander, nadat je er zelf alles aan gedaan hebt om te winnen. Maar dat hebben we tegen Club Brugge dus niet gedaan. Hopelijk leren de jongens hier iets uit.”

We hebben de wedstrijd uit handen gegeven. Op het eerste halfuur na, zag ik te weinig maturiteit en samenhang. We moeten hier lessen uit trekken. Gunter Vandebroeck

“Er schuilt veel kwaliteit in deze groep en dat zag je het eerste halfuur ook. Maar in deze sterke reeks is het essentieel om de juiste dingen te blijven doen en inspanningen te blijven leveren. Nog eens, dat heb ik gisteren tegen Club Brugge niet vaak genoeg gezien”, besluit Vandebroeck.

Volgende week maandag ontvangt OH Leuven aan de Korbeekdamstraat leider RSC Anderlecht. Geen makkelijke opdracht, want de Brusselaars wonnen zes van hun zeven competitiewedstrijden.  

OH Leuven: Ravet, Gaye, Raemaekers, Patris, Gillekens, Lemti, Sula (78’ Mauen), Asante (90’ Geens), Gilis (85’ Jochmans), Vekemans, Allemeersch (90’ Coenen).