Onverdiende nederlaag De officiƫle website van Oud-Heverlee Leuven

Onverdiende nederlaag

Xavier Mercier
Geen puntengewin voor OHL in Lommel. Hendrickx bracht de thuisploeg na 20 minuten op voorsprong van op de stip. Tien minuten voor de rust ging Svedkauskas gruwelijk in de fout op een schot van Aguemon. In de slotfase van de eerste helft trapte Hendrickx opnieuw een elfmeter voorbij Henkinet. Twintig minuten na de rust tekende Sanyang voor de 3-1. Maertens lukte wat later de aansluitingstreffer, maar daar bleef het helaas bij.

De bezoekers startten erg gretig aan de partij. In de openingsminuut kon Sowah net niet uithalen in de zestien, nadat Mercier een voorzet van Aguemon had teruggelegd. Amper vijf minuten later zag Mercier hoe Svedkauskas zijn vrijschop uit de hoek ranselde. Net voor het kwartier stuurde Van Hyfte perfect Maertens diep. Thieu kwam oog in oog met Svedkauskas, maar de Lommelse goalie redde met een beenveeg.

Mathieu Maertens

Na 20 minuten voetballen, floot Vermeire strafschop voor de Noord-Limburgers. Tot overmaat van ramp moest Tshimanga naar de kant met een rode kaart. Een wel heel erg zware beslissing van de scheidsrechter. Hendrickx zette zijn vijfde elfmeter van het seizoen om. Een handvol minuten later pegelde Thordarson de bal tegen de onderkant van de lat.

Tien minuten voor de rust klommen de bezoekers op gelijke hoogte. Svedkauskas verkeek zich helemaal op een schot van Aguemon en liet de bal door zijn handen en benen glippen. In de slotfase van de eerste helft floot Vermeire opnieuw strafschop voor Lommel. Hendrickx verschalkte Henkinet een tweede keer van op de stip.

Yanick Aguemon

In de openingsfase van de tweede periode bokste Henkinet goed weg op een pegel van Krisan. Op het uur stond Laurent opnieuw pal op een knal van de Sloveen. Derde keer, goeie keer voor Lommel. Na 20 minuten in de tweede helf rondde Sanyang een snelle Lommelse tegenaanval af.

De bezoekers gaven niet op: Schuermans kopte goed naar doel, Svedkauskas pakte uit met een geweldige redding. Een kwartiertje voor affluiten, bracht Maertens zijn ploeg opnieuw in de wedstrijd. Euvrard speelde nog alles of niks met de inbreng van Perbet, maar de Leuvenaars moesten zonder punten naar huis.

Kenneth Schuermans

Volgende week vrijdag probeert OH Leuven op Schiervelde revanche te nemen voor de 3-1 nederlaag uit de heenronde. De week erna sluiten de Leuvenaars het jaar 2019 thuis af tegen Excelsior Virton.