Slecht weekend voor onze vrouwenploegen De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Slecht weekend voor onze vrouwenploegen

Jong OHL
Zowel OHL Vrouwen als Jong OHL verloren afgelopen weekend hun competitiewedstrijd. Het A-team ging met 3-0 onderuit op het veld van KRC Genk. Jong OHL verloor met het kleinste verschil op Tertre.

OHL Vrouwen startte goed tegen KRC Genk met iets meer aanvallend voetbal dan de voorbije weken. De bezoekers probeerden via goeie combinaties het verschil te maken. De Limburgse vrouwen moesten het meer hebben van hun power-voetbal.

Net voorbij het kwartier klom de thuisploeg op voorsprong via een afstandsschot. OH Leuven bleef vasthouden aan goed combinatievoetbal, maar bracht voor de rust iets te weinig dreiging.

De Leuvense vrouwen startten sterk aan de tweede helft, maar het was Genk dat halfweg de tweede periode twee keer genadeloos toesloeg. De ingevallen Jill Janssens kreeg nadien twee kansen om te scoren, maar het ontbrak haar aan de nodige rust om af te werken.   

OHL Vrouwen: Van Den Bergh, Baldewijns (73’ Jill Janssens), Hellinx, Vanhentenrijk, Eurlings (78’ Meyers), Van Poppel, Corbeels, Hannecart (68’ Bouker), Mertens, Wiard, Michiels. 

Jong OHL verliest met kleinste verschil

Op een moeilijk bespeelbaar veld in Tertre namen de bezoekers het initiatief in handen, maar ze verzuimden om de kansen af te werken voor de rust. Zelfde spelbeeld na de pauze. Ook nu weer zorgde Jong OHL voor gevaar, maar scoren lukte niet.

Jong OHL

Twintig minuten voor affluiten, kwam de thuisploeg op voorsprong uit één van de vele lange halen naar voor. Na die voorsprong trok Tertre zich helemaal terug en speelde het met elf achter de bal.

Jong OHL creëerde nog wel voldoende kansen om met minstens één punt huiswaarts te keren, maar scoren lukte helaas niet. 

Jong OHL: Claes, Vanzeir, Rillaerts (60’ Asselberghs), Van Doren, Dejardin, Deville, Wiard, Meyers, Jana Janssens, Jill Janssens, Nierynck (75’ Verboomen).