Stunt tegen leider De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Stunt tegen leider

Daan Vekemans
De Leuvense Beloften hebben maandagavond gestunt tegen RSC Anderlecht. De autoritaire competitieleider incasseerde een 2-0 nederlaag aan de Korbeekdamstraat. Gillekens en Gilis zorgden voor de doelpunten.

De bezoekers eisten de bal op en toonden zich de betere ploeg in de eerste helft. Draaischijf Trebel zorgde absoluut voor een meerwaarde bij de Brusselaars. Het snel rondtikken van de bal leverde Anderlecht amper uitgespeelde kansen op voor de rust. Thamsatchanan moest zich wel attent tonen op een schot van buiten de zestienmeter en kort voor de pauze pakte de Thaise doelman uit met een knappe redding.

Kawin Thamsatchanan

OH Leuven toonde zich voor de koffie ook twee keer gevaarlijk. Eerst kopte Vekemans goed naar doel op een hoekschop. Wat later pakte Gaye uit met een ver schot dat te snel hoogte nam.

In de openingsfase van de tweede helft zette Gillekens een elfmeter om, na een haakfout in de zestien op Gilis. Na die 1-0 kwam de thuisploeg ook iets beter in het spel. De vervanging van Trebel op het uur was daar niet vreemd aan. Anderlecht begon wat meer technische fouten te maken en had het lastig om de Leuvense verdediging te ontwrichten.

Olivier Myny

Gaye had, halfweg de tweede periode, de 2-0 aan de voet toen hij oog in oog kwam te staan met doelman Vercauteren na een snelle omschakeling. Thierno besloot op de Brusselse goalie. Aan de overkant redde Thamsatchanan met een beenveeg. Een cruciale fase in de wedstrijd. In de slotfase gaf Vekemans goed mee met Gilis en Jo werkte perfect af.

Doelpunt Beloften Anderlecht

OH Leuven: Thamsatchanan, Ouedraogo, Gilis (90’ Nsingi), Asante (87’ Mauen), Myny (46’ Patris), Gillekens, Raemaekers, Lemti, Vekemans, Gaye, Allemeersch (79’ Jochmans).