OHL kan voorsprong niet vasthouden De officiƫle website van Oud-Heverlee Leuven

OHL kan voorsprong niet vasthouden

Kenneth Schuermans
KSV Roeselare en OH Leuven deelden de punten op Schiervelde. Henry zorgde ervoor dat de thuisploeg net voor het kwartier op voorsprong kwam. Nog voor de rust tekende Casagolda voor de gelijkmaker. Sowah zorgde er vroeg in de tweede helft voor dat de bezoekers opnieuw leidden. Nouri liet de bordjes in minuut 70 opnieuw gelijk hangen.

Net voor het verstrijken van het openingskwartier kwamen de bezoekers op voorsprong op Schiervelde. Nouri leed onnodig balverlies en Henry stormde af op Biebauw. De Franse topschutter gaf de doelman geen schijn van een kans met een hard schot in de hoek. Halfweg de eerste helft probeerde Tshimanga het van ver met een lage schuiver. Het schot van Tshimi ging maar rakelings naast de kooi van Biebauw.

Thomas Henry goal vs. Roeselare

Tien minuten voor de rust zette Aguemon voor op rechts, Mercier kopte niet ver naast. Meteen daarop kreeg Casagolda iets te veel ruimte. Casa schoot overhoeks binnen. In de slotfase van de eerste helft probeerden zowel Camargo als Areias het van erg ver. Henkinet redde knap op de pegel van Camargo. Bij het schot van Areias kreeg de Luikenaar de hulp van de deklat.

Derrick Tshimanga

De thuisploeg opende de debatten in de tweede periode: Casagolda kopte naast aan de tweede paal, na een hoekschop van Rommens. Enkele minuten later ging Rommens zelf zijn kans. Hij zag zijn schot afwijken in hoekschop. Na tien minuten voetballen knalde Sowah de bezoekers opnieuw op voorsprong, op aangeven van Aguemon.

Kamal Sowah en Yanick Aguemon

De West-Vlamingen antwoordden met een knal van Andzouana tegen de binnenkant van de paal, na goed voorbereidend werk van Mvuemba. Na 25 minuten voetballen in de tweede helft stiftte Nouri de bal over de uitgekomen Henkinet. De Luikse doelman hield Camargo wat later wel van de 3-2.

Yanick Aguemon

Zowat 10 minuten voor het einde verloren de bezoekers Henry. De topschutter van 1B moest van het veld gedragen worden na een duel op het middenveld.

Zaterdagavond sluit OH Leuven 2019 af in eigen huis. Om 20u30 ontvangen de Leuvenaars de jongens uit de Gaume. In de heenronde won OHL twee keer tegen Excelsior Virton. Hopelijk lukt dat zaterdag een derde keer.