Punt op Standard De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Punt op Standard

Beloften
De Leuvense Beloften speelden in hun laatste wedstrijd van het jaar 1-1 gelijk op het veld van Standard Luik. Een mooi resultaat, al slikte OHL de gelijkmaker wel pas in het slot van de wedstrijd.

OHL beleefde een moeilijke eerste helft op het veld van de Luikenaars. Standard voetbalde een 7-tal goede kansen bij elkaar, maar kon niet scoren. Dat was onder meer te danken aan een sterk keepende Keet, die OHL met enkele mooie reddingen rechthield. Na een halfuur moest Kotysch ook nog uit voorzorg naar de kant met lichte hinder.

“In de eerste helft speelden we te weinig vooruit, namen we soms wat te veel risico achteraan en slopen er ook heel wat slordigheden in ons spel”, vat trainer Gunter Vandebroeck de moeilijke start samen. “We konden dat niet meteen rechtzetten, al creëerden we wel nog een paar kleine kansen net voor de rust. Al bij al mochten we heel blij zijn dat we met 0-0 de kleedkamer in konden.”

Keet

Na de pauze liep het beter bij OHL. De bezoekers kwamen bijna op voorsprong toen Myny net niet voldoende bij een vrije trap van Jochmans kon. Aan de overkant voetbalde ook Standard een goede kans bij elkaar, maar opnieuw bracht Keet redding.

Op het uur was het dan toch raak voor de Leuvenaars. Kyere ontfutselde de bal en stormde op doel af, toen Itangishaka hem foutief afstopte in de 16. Penalty voor OHL en een rode kaart voor de Standardspeler. Myny trapte de strafschop binnen in de linkerbenedenhoek.

Derrick Kyere beloften

Na de 0-1 hield OHL de wedstrijd onder controle zonder grote kansen, al was alweer Myny nog wel een keer gevaarlijk. Toch liep het in de 88ste minuut nog fout. Ntelo mocht iets te makkelijk dwars over het veld lopen om dan met een gekruist schot de gelijkmaker te scoren.

In het slot pakte Samake nog een tweede gele kaart, zodat Standard met negen eindigde. Te laat voor OHL om toch nog een driepunter uit de brand te slepen.

“Het is frustrerend om net als tegen Club Brugge twee weken geleden een overwinning uit handen te geven in het slot”, reageert Vandebroeck. “Toch moeten we blij zijn met dat punt als we de hele wedstrijd bekijken.”

Gunter Vandebroeck

De Beloften gaan zo de winterstop in met 16 punten uit 11 wedstrijden en nestelen zich daarmee in het midden van het klassement naast Standard. Een knap parcours in het eerste jaar in de hoogste afdeling. “Ik ben tevreden over wat we in de eerste helft van het seizoen gepresteerd hebben. Zeker de 8 op 12 in de laatste 4 wedstrijden tegen Genk, Brugge, Anderlecht en Standard, is mooi”, sluit Vandebroeck af.

Na de winterstop oefenen de Beloften op 6 januari tegen Antwerp. De week erop staat op 16/01 de bekerwedstrijd tegen Club Brugge gepland en op 20 januari hervat de competitie met een thuiswedstrijd tegen AA Gent.

OHL: Keet, Myny (70’ Toure), Patris, Kotysch (30’ Geens), Ouedraogo, Ulvan, Keita, Asante (84’ Bahaid), Jochmans, Nsingi, Kyere.