OHL Vrouwen pakken punt op Club Brugge De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

OHL Vrouwen pakken punt op Club Brugge

OHL Vrouwen vs Club Brugge
Beide vrouwenploegen sprokkelden dit weekend een punt in West-Vlaanderen. Een primeur voor OHL Vrouwen dat dit seizoen een eerste punt pakt in de Superleague.

Een furieuze start van OHL Vrouwen tegen Club Brugge moest al na 40 seconden een doelpunt opleveren. Jammer genoeg was er niemand gevolgd aan de tweede paal om de goede voorzet binnen te duwen. De Leuvense dominantie werd in de verf gezet door maar liefst 10 afgedwongen hoekschoppen. Ondanks enkele hete standjes leverde dit geen doelpunt op. De Leuvense vrouwen kregen het deksel op de neus na balverlies in het centrum. De enige Brugse kans was meteen goed voor de 1-0.

In de tweede helft nam Club de bovenhand, maar zonder echt doelgevaar te creëren. OHL knokte zich terug in de wedstrijd, met kansen voor Hannecart, Corbeels en Eurlings. Het harde werk van Leuven werd beloond want net voor affluiten zette Jill Janssens zich door en bediende Vanzeir die vanuit een scherpe hoek de gelijkmaker tegen de netten trapte.

OHL Vrouwen: Van den Bergh, Hellinx, Vanhentenrijk (70’ Baldewijns), Hannecart, Wiard, Eurlings, Vanzeir, Janssens, Mertens, Corbeels, Boukers (52’ Van Poppel).

Jong OHL

Offday voor Jong OHL

Jong OHL kwam tegen Zulte Waregem nooit in zijn spel. Keepster Lambert moest alles uit de kast halen om haar netten schoon te houden en werd pas geklopt door een afgeweken bal. OHL zette meteen de achtervolging in en kon snel gelijk maken via Wills.

In de tweede helft was het opnieuw Zulte Waregem dat de leiding nam, maar in de slotfase van de wedstrijd wist Asselberghs toch nog een punt uit de brand te slepen voor Jong OHL.

Van Doren werd geblesseerd naar de kant gehaald en zal enkele weken moeten revalideren van een schouderblessure. Hiermee verliest de ploeg een belangrijke pion centraal in de defensie.

Jong OHL: Lambert, Rillaerts, Wills (45’ Broekaert), Van Doren (45’ Van Dijck), Dejardin, Deville, Jana Janssens, Cattoor, Nierynck, Maelfait, Meyers (45’ Asselberghs).

De vrouwenploegen gaan nu de winterstop in en starten de trainingen opnieuw in de week van 6 januari. Vrijdag 10 januari oefent OHL Vrouwen tegen PSV, zaterdag speelt Jong OHL om 15u de topper tegen Woluwe.