Goeie prestatie tegen sterke tegenstander De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Goeie prestatie tegen sterke tegenstander

Match Berlin
Union Berlin won zijn eerste oefenwedstrijd op oefenstage met 2-1 tegen OHL. In de eerste helft zette OH Leuven zijn voet naast die van de middenmoter in de Bundesliga. Halfweg de tweede periode bracht Andrich, tegen elf andere Leuvenaars, de Duitsers op voorsprong. Een kwartier voor affluiten, tekende Asante voor de gelijkmaker. Amper twee minuten later zorgde Polter ervoor dat de Duitsers opnieuw op voorsprong stonden.
Match Berlin

Ingvartsen, ex-Racing Genk, zorgde voor de eerste schuchtere poging van de wedstrijd. Doelman Keet had geen moeite met het schot van de schaduwspits. Aan de overkant bediende Sowah perfect Henry. Thomas kwam oog in oog met doelman Gikiewicz, maar besloot voorlangs.

Nadien hielden beide ploegen het goed gesloten en bleef het lang wachten op de volgende doelkans. Die kwam er pas in de slotminuut van de eerste helft. Na een goeie collectieve Leuvense aanval trapte Aguemon een halve meter naast de kooi van doelman Gikiewicz.

Keita en Henry

In de tweede helft speelden elf andere jongens bij OH Leuven, zoals Vince Euvrard vooraf had aangegeven. De Duitsers wisselden niet tijdens de rust. Asllani tekende met een goed schot voor de eerste doelpoging in de tweede helft. Thamsatchanan dook goed naar de hoek en bokste de bal weg.

Na 20 minuten voetballen in de tweede helft, achtte Andrich zijn moment gekomen. Hij schilderde de bal van vrij ver perfect in de verste winkelhaak en liet Thamsatchanan geen enkele kans. Een kwartier voor affluiten, lukte Asante de gelijkmaker. Isaac trof raak op een slimme vrijschop van Myny.

Jérémy Perbet

Amper twee minuten later bracht Polter Berlin opnieuw op voorsprong. In de slotfase kende Thamsatchanan nog veel moeite met een vrijschop van Andrich.

OH Leuven (1ste helft): Keet, Ngawa, Schuermans, Tshimanga, Duplus, Aguemon, Keita, Mercier, Maertens, Sowah, Henry.

OH Leuven (2de helft): Thamsatchanan, Myny, Raemaekers, Gillekens, Ouedraogo, Hubert, Van Hyfte, Lemti, Asante, Mbombo, Perbet.

Union Berlin: Gikiewicz, Friedrich, Ryerson, Mees, Polter, Schmidebach, Lenz, Parenen, Andrich, Ingvartsen, Asllani.