David Hubert: “Willen iets unieks doen” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

David Hubert: “Willen iets unieks doen”

David Hubert
Het gaat goed met de knie van David Hubert. Het verlengstuk op het veld van coach Vince Euvrard verteerde moeiteloos de oefenstage in Spanje en pikte 45 minuten mee in de wedstrijd tegen Union Berlin. Hij voelt zich voor het eerst sinds enkele maanden opnieuw voetballer.

- David Hubert is voor het eerst sinds de bekerwedstrijd tegen Sint-Truiden opnieuw selecteerbaar voor een wedstrijd die er echt toe doet.
- In de bekerwedstrijd op Stayen liep David een zware knie knieblessure op.
- Ondanks de 1 op 9 uit de voorbije drie wedstrijden gelooft de polyvalente voetballer er nog steeds rotsvast in dat OH Leuven rechtstreeks kan promoveren naar de hoogste klasse.

David Hubert

“Het gaat goed met mij. En met jou?”, is David Hubert wel in voor een grapje. De ex-kapitein van Racing Genk voelt zich dan ook goed, na drie maanden van frustratie. “Ik heb op de oefenstage in Algorfa alles probleemloos kunnen meedoen met de groep en pikte ook nog eens 45 speelminuten mee tegen Union Berlin. De knie is terug in orde en ik voel me sinds lang opnieuw voetballer. In de bekerwedstrijd tegen STVV bleef ik wat steken op het kunstgras van Stayen, na een contact met een aanvaller en moest ik geblesseerd van het veld.”

Het verdict was hard en revalidatie van drie maanden drong zich op. “Ik wilde niet te snel terugkeren, om zo een eventueel herval in de blessure te vermijden. Daarom mikte ik op de oefenstage in Spanje om me weer helemaal klaar te stomen voor het echte werk.”

David Hubert

Die knieperikelen volgden nadat Hubert net voor de start van de competitie ook al een kleine verrekking in de bil had opgelopen. “De volledige voorbereiding verliep perfect en ik voelde me goed in mijn vel. Twee dagen voor de openingswedstrijd liep ik een blessure op aan de bil. Zo miste ik de eerste drie competitiewedstrijden. Nadien ging het opnieuw goed en stond ik tussen de lijnen tegen KSV Roeselare en Lommel.” 

David Hubert

“Tegen de West-Vlamingen speelde ik op de zes, tegen de Limburgers centraal achterin. Op het veld van Union Saint-Gilloise viel ik vroeg na de rust in voor Tom Van Hyfte. We behaalden telkens een goed resultaat. Zowel ikzelf als de ploeg zaten in een goeie flow. Dubbel jammer als je dan uitvalt met een vrij zware blessure. Gelukkig behaalden de jongens ook zonder mij de doelstelling. Dat verzachtte de pijn van het niet kunnen spelen toch een beetje.”

David Hubert

In het Joseph Mariënstadion sleepte OH Leuven in de heenronde een gelijkspel uit de Brusselse brand. “We hadden onze momenten tegen een heel goed voetballend Union”, herinnert Hubert zich. “De Brusselaars zetten ons onder druk in het begin van de tweede helft. Net toen ik langs de lijn klaar stond om in te vallen, scoorden zij de 1-0. Met mijn invalbeurt wou de coach wat meer voetballend vermogen van achteruit brengen. Wat meer stabiliteit ook. Uiteindelijk maakten we toch nog gelijk en pikten we een puntje mee.” Dat zou later een gouden puntje blijken in de strijd om de eersteperiodetitel.

Ik voel me voor het eerst sinds maanden weer echt voetballer. De jongens pakten de eersteperiodetitel en dat verzachtte de pijn van het niet kunnen spelen toch wat. David Hubert

De ontmoetingen tussen de Leuvenaars en de Brusselaars zijn steevast wedstrijden op het scherpst van de snee. David verwacht ook zaterdag weer een moeilijke wedstrijd. “Zoals 90% van de matchen in de Proximus League. We moeten zaterdag een aantal sleutelspelers aan banden leggen, maar zeker ook uitgaan van onze eigen kwaliteiten en onze momenten pakken. We creëerden in 2019 een bepaalde identiteit. Die moeten we consistent blijven uitdragen en daarnaast de dingen doen die ons sterk maken als team. Koppel daar nog een specifiek game plan aan en dan zie ik het wel goedkomen.”

David Hubert

De laatste keer dat OH Leuven en Union de degens kruisten, viel het licht uit. Letterlijk. Dat resulteerde in een 0-5 nederlaag. OHL ging ondertussen in beroep tegen die beslissing. “Spelers en staf kunnen daar niets aan doen. Dat zijn zaken die boven onze hoofden gebeuren. Het heeft dan ook geen zin om daar energie in te steken, want dat zou verloren energie zijn. Union wou die bewuste match duidelijk naast het veld winnen. Voor mij hebben zij die wedstrijd trouwens niet gewonnen en kregen zij gewoon de drie punten. Dat voorval kan misschien een beetje extra motivatie geven voor zaterdag. Maar we moeten ons vooral concentreren op waar wij vat op hebben.”

David Hubert

Kort voor de winterstop leek OHL zowel fysiek als mentaal wat minder fris en puurde het slechts één puntje uit drie wedstrijden. “Ik spreek niet graag over vermoeidheid. We voetbalden 20 weken op een rij en dat is uiteraard iets wat herzien moet worden. Logisch dat er dan wat frisheid ontbrak. Maar als je daarover begint te praten, wordt het een item en dat moeten we vermijden. Het spreekt voor zich dat we dat moeten bekijken en analyseren. Maar laat ons daar toch geen excuses in zoeken.”

David Hubert

Door die magere 1 op 9 heeft OH Leuven de rol wat moeten lossen in de strijd om de tweedeperiodetitel. Hubert denkt er niet aan om zich nu te concentreren op de dubbele finale om promotie. “De kortste weg naar eerste klasse is het winnen van de twee periodetitels. Alles ligt nog heel kort bij elkaar en er is geen enkele ploeg die er bovenuit steekt in de tweede periode. Er zijn ook geen kleine ploegen meer. In de Proximus League nemen ploegen vaak punten af van elkaar. We moeten ons eigen ding blijven doen en trouw blijven aan onze principes. We proberen iets unieks neer te zetten dit seizoen en de twee periodes te winnen.”