Heel lastige verplaatsing De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Heel lastige verplaatsing

Stadion Union
OH Leuven hervat zaterdagavond de competitie tegen Union Saint-Gilloise. In de heenronde hadden de Leuvenaars het knap lastig in het Dudenpark. Ze pikten in extremis een puntje mee tegen de Brusselaars, na een strafschop van Henry.

- Er wacht OH Leuven zaterdagavond een moeilijke klus. Geen enkele ploeg zakt immers met een gerust gemoed af naar het Joseph Mariënstadion.
- De jongens van coach Christiansen sloegen vorige week hun tenten op in Spanje en oefenden daar, net als OH Leuven, tegen Union Berlin.
- De Brusselaars hengelden met Sigurdarson en Pocognoli al twee versterkingen binnen.  


Union Saint-Gilloise telt negen punten na zes wedstrijden in de tweede periode. De Brusselse machine stokte wat net voor de winterstop met gelijke spelen op Schiervelde en thuis tegen rode lantaarn Sporting Lokeren. De laatste thuisoverwinning van de Unionisten dateert toch al van 17 november. Toen versloegen ze Excelsior Virton in het mythische Joseph Mariënstadion.

Supporters Union

Het wordt zaterdag opletten voor onder andere Teuma en Nielsen. Beide Unionisten zijn goed voor vijf assists. Dat is er eentje meer dan Mercier en Aguemon. De Brusselaars, die misschien wel het beste voetbal op de mat leggen in de Proximus League, ontberen een spits à la Henry om hun vele kansen af te werken. Om aan dat gebrek aan scorend vermogen te verhelpen, hengelde Union de IJslandse international Sigurdarson binnen. Bij het Noorse IK Start scoorde de winger 13 keer en tekende hij ook nog eens voor evenveel assists.

De IJslander trof al meteen raak voor zijn nieuwe werkgever in de oefenwedstrijd tegen Union Berlin. Zo zorgde hij voor het eerste doelpunt van Union Saint-Gilloise in 2020. Met een doelpunt van Haugen in het slot van de wedstrijd veegden de Brusselaars een 0-2 achterstand uit tegen de middenmoter in de Bundesliga.

Supporters op Union

De ontmoetingen tussen OH Leuven en Union zijn altijd wedstrijden op het scherpst van de snee. In de heenronde van de huidige campagne zagen de Leuvenaars, vooral in de tweede helft, serieus af in het Brusselse Dudenpark. Op karakter, en met de hulp van Henry, pikten de bezoekers toch nog een puntje mee nadat Nielsen de thuisploeg na tien minuten in de tweede helft op voorsprong had gebracht.

De Unionisten kwamen furieus uit de kleedkamer, na een evenwichtige eerste helft met kansen voor beide ploegen. De Brusselaars creëerden kans op kans. Die Brusselse druk leverde na tien minuten in de tweede periode een doelpunt op via Nielsen. Net op dat moment stond Hubert klaar langs de zijlijn om Van Hyfte te vervangen en zo wat meer stabiliteit te brengen. Perdichizzi ging tien minuten voor affluiten in de zestien in de fout op Mbombo en Henry zette de elfmeter koel om.

Henry

Vorig seizoen pakte OHL drie op zes in het Brusselse Dudenpark. In de heenronde graaide OH Leuven op de tweede speeldag de volle buit mee in het toen pas vernieuwde en feestelijk ingehuldigde Joseph Mariënstadion. Zo verbrodden de Leuvenaars vakkundig een Brussels feestje.

Moore bracht de bezoekers toen op voorsprong. Niakaté zorgde ervoor dat de bordjes gelijk hingen. In de slotfase tekende Schuermans voor de winning-goal en meteen ook de eerste Leuvense overwinning van het seizoen 2018 - 2019.

Schuermans scoort tegen Union

Na de winterstop zag OH Leuven in de slotfase een verdiend puntje alsnog verloren gaan in het Dudenpark. Moore verlengde eerst een hoekschop van Gorius met het hoofd in doel. Selemani scoorde nog voor de rust tegen. In de tweede helft stopte Henkinet een strafschop van Selemani, na een fout van Mertens op Besuschkow. De partij leek te zullen eindigen op een billijk gelijkspel. Tot ex-OHL’er Tabekou daar in de slotfase alsnog anders over besliste.

Tabekou scoort tegen OHL

In de campagne 2017/2018 pikten de Leuvenaars twee keer een puntje mee op verplaatsing tegen Union Saint-Gilloise. Die beide wedstrijden vonden toen nog plaats in het Koning Boudewijnstadion. Op het scorebord stond er telkens 0-0 na 90 minuten voetballen.

Union Saint-Gilloise speelde op Schiervelde met: Saussez, Hamzaoui, Nielsen, Ferber (59’ Haugen), Tabekou, Fixelles (65’ Young), Teuma, El Banouhi, Lorbek, Van Der Heyden, Kandouss.