Perbet op de valreep De officiƫle website van Oud-Heverlee Leuven

Perbet op de valreep

OH Leuven vs Union
Goaltjesdief Perbet redde zijn ploeg in de slotminuut. Henry bracht de bezoekers al na twee minuten op voorsprong. Een halfuurtje later verdubbelde Maertens die Leuvense bonus. Tabekou lukte net voorbij het uur de aansluitingstreffer. Enkele minuten later hingen de bordjes gelijk, na een kopbalgoal van Perdichizzi. En toen was het Perbet-time in minuut 90.

Na amper twee minuten voetballen, klom OH Leuven al op voorsprong in het Brusselse Dudenpark. Aguemon zette voor, Schuermans kopte door en Henry werkte af. De thuisploeg drukte de Leuvenaars wat terug op eigen helft na dat vroege tegendoelpunt, maar dat leidde niet meteen tot uitgespeelde kansen.

Thomas Henry

De bezoekers loerden op de counter en Henry verdubbelde ei zo na de Leuvense voorsprong, toen hij een voorzet van Duplus net niet in doel kon verlengen met het hoofd. Gaandeweg herstelden de Leuvenaars het evenwicht opnieuw. Net voorbij het halfuur lukte Maertens zelfs de 0-2. Thieu werkte de bal over de lijn, na een flankvoorzet van Duplus. Ook Henry deed zijn duit in het zakje bij dat tweede Leuvense doelpunt.

Mathieu Maertens baby

Na een handvol minuten in de tweede helft moest Keet redding brengen op een poging van Ferber van dichtbij. Meteen daarop kopte Vega een half metertje naast de kooi van de Zuid-Afrikaan. Net voor het uur moest Darren geblesseerd naar de kant, na een zware botsing. Henkinet verving de onfortuinlijke Keet.

Keet

Enkele minuten na die wissel scoorde Tabekou na geharrewar voor het Leuvense doel, volgend op een vrijschop van de Brusselaars. Amper drie minuten later kopte Perdichizzi de Brusselaars langszij op een hoekschop. Meteen daarop redde Henkinet heel knap een pegel van Teuma.

Een kwartiertje voor het laatste fluitsignaal weigerde Sigurdarson zijn ploeg van dichtbij op voorsprong te schieten. De IJslander trapte onbegrijpelijk naast. De ingevallen Haugen zag Henkinet zijn kopbal over doel tikken. In de slotminuut van de reguliere speeltijd werkte de ingevallen Perbet een snelle Leuvense counter heerlijk koel af.

Schuermans

Zondagmiddag neemt OH Leuven het om 16u, voor de vierde keer al dit seizoen, op tegen KVC Westerlo. In de drie vorige ontmoetingen tussen beide ploegen trokken de Leuvenaars twee keer aan het langste eind.