Euvrard: “Maakten te weinig gebruik van risico’s die Union moest nemen” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Euvrard: “Maakten te weinig gebruik van risico’s die Union moest nemen”

Vince Euvrard
Dankzij de driepunter in het Brusselse Dudenpark doet OH Leuven weer helemaal mee in de strijd om de tweedeperiodetitel. Het moet achterin wel meer efficiëntie aan de dag leggen in de resterende zeven wedstrijden. Je scoort immers niet altijd drie keer uit evenveel uitgespeelde kansen.

- OH Leuven raakte in de tweede helft in de verdrukking tegen Union dat een 0-2 achterstand aan de rust uitgomde met twee doelpunten na een stilstaande fase.
- De bezoekers konden zaterdag gelukkig rekenen op de dodelijke efficiëntie van Perbet om in de slotfase alsnog de drie punten mee te pikken.
- Door die meer dan deugddoende overwinning mengen de Leuvenaars zich opnieuw in het debat om de tweedeperiodetitel.
- Ondanks de drie punten, is coach Vince Euvrard niet blind voor de werkpunten. Vooral defensieve stabiliteit lijkt nodig om tot het einde competitief te blijven voor winst in de tweede periode.

Viering na Union

“We startten heel goed aan de wedstrijd, scoorden al erg vroeg en deden nadien wat we moesten doen”, begint Vince Euvrard zijn wedstrijdanalyse. “We gingen met een 0-2 voorsprong de rust in en dan weet je dat Union zal komen in de tweede helft. De Brusselaars scoorden elf keer in het eerste halfuur na de rust. Da’s geen toeval. Bedoeling is dan om te blijven voetballen en op zoek te gaan naar dat derde doelpunt. Daar zijn we duidelijk niet in geslaagd.”

Vince Euvrard

Nochtans bleef de Brusselse stormloop aanvankelijk uit in het begin van de tweede periode en behielden de bezoekers de controle over de wedstrijd. “De eerste tien minuten na de rust kwamen we nog vrij goed door. Keet viel dan geblesseerd uit en vrij snel daarop viel het eerste tegendoelpunt. Toen volgde er een stormloop en daar toonden we ons niet matuur genoeg om de wedstrijd te blijven controleren”, geeft Euvrard toe. 

In de tweede periode speelden we onder ons niveau. En dan heb ik het zowel over het defensieve als over het offensieve departement. Vince Euvrard

Kort na het eerste tegendoelpunt volgde de gelijkmaker. Twee doelpunten op stilstaande fase in enkele minuten tijd dus. “We hielden de bal te weinig vast en maakten veel te weinig gebruik van de risico’s die Union moest nemen en ook nam. Er lagen toch wel wat mogelijkheden die wij onbenut hebben gelaten. Elke bal naar voor kwam meteen ook weer terug. Zo raakten we in de verdrukking.”

Vince Euvrard

“In de tweede periode vond ik ons onder niveau presteren. En dat zowel in defensief als in offensief opzicht. Ook al speelden we in de verdrukking, toch opteerde ik in al mijn wissels voor offensieve jongens. Ik had het gevoel dat ik de ploeg zo meer zou helpen dan door een extra verdediger in te brengen.  Union bleef risico’s nemen en dat hebben we dan in extremis toch afgestraft. We maakten daarvoor gebruik van de kwaliteit die we hebben lopen met Mercier die een goeie eindpas in zijn voeten heeft. En dan natuurlijk Perbet die gewoon dodelijk efficiënt is voor doel.”

Jérémy Perbet

Voorin toonden de manschappen van Euvrard zich efficiënt in het Stade Joseph Mariën. “We scoorden drie keer uit drie kansen”, knikt Vince. “Dit seizoen is al vaker gebleken dat we die kwaliteit zeker hebben. Efficiëntie is erg belangrijk in het voetbal. Maar je moet ook defensief de nodige efficiëntie aan de dag leggen. We hadden zaterdag weer drie doelpunten nodig om de drie punten te pakken. In de eerste helft en in de eerste tien minuten na de rust was de defensieve stabiliteit er wel. Maar nadien vielen we veel te gemakkelijk weg. Daar moeten we aan werken.”

Zowel Keet als Ngawa blesseerden zich in de wedstrijd van zaterdagavond tegen Union Saint-Gilloise aan het hoofd. “Ik vrees toch voor een hersenschudding voor Keet. Ngawa kreeg ook een tik tegen het hoofd. Die jongens volgen we de komende dagen zeker op.”

Darren Keet

Hieronder kun je nog eens de vijf doelpunten bekijken die vielen in het Brusselse Dudenpark.

Video

Doelpunten Union-OHL (2-3)

OHL won op het veld van Union dankzij doelpunten van Henry, Maertens en Perbet.