Perbet: “Voor zo’n momenten voetbal ik nog op mijn 35ste” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Perbet: “Voor zo’n momenten voetbal ik nog op mijn 35ste”

Jérémy Perbet
Zot van vreugde. Zo kun je misschien nog het best het gevoel omschrijven dat Jérémy Perbet zaterdag overviel na het scoren van het winnende doelpunt op het veld van zwart beest Union Saint-Gilloise. Net als thuis tegen Lommel, leverde de goal van ‘Perbut’ zijn ploeg ook in het Dudenpark drie levensbelangrijke punten op.

- Een doelpunt van Jérémy Perbet in de slotfase zorgde ervoor dat OH Leuven alsnog de drie punten mee graaide in het Stade Joseph Marien.
- Knap van Vince Euvard dat hij tien minuten voor tijd een offensieve speler bracht, in plaats van ervoor te kiezen om het gelijkspel vast te houden.
- De Franse topschutter scoorde dit seizoen drie keer in 249 minuten. Da’s zeker geen slecht gemiddelde.

Jérémy Perbet

Hij kan het nog, Jérémy ‘Perbut’ Perbet. Niet dat we twijfelden aan het torinstinct van de 35-jarige Fransman. In de thuiswedstrijd tegen Lommel SK bewees de van Charleroi gehuurde spits al met een late treffer dat hij nog steeds met de ogen dicht de weg naar doel vindt. Dat doelpunt leverde, net als zaterdag op Union, drie levensbelangrijke punten op. Thuis tegen Sporting Lokeren tekende Jérémy voor de 1-1, maar die treffer zorgde toen niet voor puntengewin.

“Ik had het je gezegd he, dat je me binnenkort zou moeten interviewen”, zegt Jérémy Perbet een kwartiertje na het scoren van de winning-goal op Union. De Fransman had dat een week voor de start van de oefenstage naar het Spaanse Algorfa inderdaad voorspeld. “De voorbije maanden heb ik nooit getwijfeld aan mezelf. Ik wist dat ik speelminuten zou krijgen, goeie passen ook waaruit ik dan zou scoren. Overal waar ik speelde, heb ik doelpunten gemaakt.”

Jérémy Perbet

“Het is gewoon lastig als je telkens slechts tien minuten krijgt. Bovendien bracht de coach me dan nog vaak in wedstrijden waarin we twee of zelfs drie doelpunten in het verlies stonden. Zaterdag kwam ik op een moment dat beide ploegen absoluut wilden winnen. Ik ben uiteraard erg blij met dat doelpunt en ik zie het als de beloning voor mijn harde werk van de voorbije maanden. Nooit heb ik de armen laten zakken. Dit doelpunt geeft me nog meer zin om voort te werken. Het is voor dit soort momenten dat ik nog voetbal op mijn 35ste.” 

Video Doelpunten

Voor de rust zag Perbet van op de bank een wedstrijd waarin beide ploegen elkaar in evenwicht hielden in het veldspel. “We scoorden snel en dat zette ons in een zetel. Nadien verslikte de doelman zich volgens mij op die kopbal van Henry en Maertens kon binnenduwen in de rebound. Zo gingen we rusten met een 0-2 voorsprong.” 

De voorzet van Mercier was er eentje op maat. Ik moest er enkel voor zorgen dat ik niet buitenspel liep in die fase en dan overhoeks binnentrappen. Jérémy Perbet

“In de tweede helft bracht Union ons zwaar in de problemen. De Brusselaars zetten hoog druk en na die aansluitingstreffer kregen we het erg moeilijk. Het publiek zette zich achter de ploeg en wij slaagden er helemaal niet meer in om de bal in de ploeg te houden. We trokken ons ook te ver terug op eigen helft. We slikten snel na het eerste doelpunt ook een tweede. Nadien hadden we het geluk dat Union naliet een derde keer te scoren”, klinkt de eerlijke analyse van Perbet.

Jérémy Perbet

Tien minuten voor affluiten, kreeg de Fransman nog eens zijn kans. Een kans die hij zelf niet meer verwachtte. “Ik ging ervan uit dat onze coach eerder zou kiezen om met een verdediger wat stabiliteit te brengen achterin. Het siert Euvrard om toch de keuze te maken voor een offensieve kracht. In het slot lukte ik de winning-goal, wat ik in mijn carrière toch al vaak heb gedaan. Zowel voor de ploeg als voor mezelf doet het deugd om op die manier te winnen op het veld van Union.”

Net voor Perbet de 2-3 overhoeks binnentrapte, stond hij tot twee keer toe molenwiekend te zwaaien met de armen. “Ik verwachtte dat Henry me de bal meteen zou spelen. Maar Thomas opteerde met Mercier voor een tussenstation. Ik wist dat Xavier me opgemerkt had en dat ik vooral niet buitenspel mocht lopen. Xav is iemand die niet begint te dribbelen, maar meteen die bal geeft. Het leer kwam perfect aan. Dat soort ballen duw ik binnen of plaats ik minstens binnen het kader.”

Jérémy Perbet

Meteen het derde doelpunt van Perbet in een kleine 250 speelminuten. Da’s lang niet slecht. Zeker als je weet dat twee van die drie doelpunten vier punten opleverden. “De voorbije vier maanden kreeg ik niet veel speelminuten. Als ik dan toch eens tussen de lijnen liep, kreeg ik maar bitter weinig kansen om te scoren. Daar heb ik het met de coach al een paar keer over gehad. Die paar mogelijkheden die ik wel kreeg, maakte ik af. Mijn gemiddelde ligt toch behoorlijk hoog.”

Jérémy Perbet

Dankzij die driepunter op Union, staat OH Leuven weer tussen de mensen. Het telt, halfweg de tweede periode, slechts twee punten achterstand op leider Beerschot. “We doen opnieuw helemaal mee”, knikt Jérémy. “We hebben goed en hard gewerkt op oefenstage in Spanje en het was erg belangrijk om dat goeie werk zaterdag om te zetten in een broodnodige overwinning. Alles kan terug, zeker in een competitie waarin ploegen zo erg aan elkaar gewaagd zijn.”