Bekeravontuur afgelopen De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Bekeravontuur afgelopen

Raemaekers
De Leuvense Beloften leken lang op weg naar de kwartfinale van de beker van België. Maar in de slotminuut slikten ze de gelijkmaker en in de strafschoppen gingen ze tegen Club Brugge alsnog uit het bekertoernooi.

De bezoekers startten goed aan de wedstrijd. Na amper drie minuten voetballen werkte Vekemans knap af in de verste hoek, na een combinatie met Allemeersch en Gilis. Nadien controleerde OH Leuven tot aan de rust. Allemeersch verdubbelde in die eerste helft ei zo na de Leuvense voorsprong, maar hij kon net niet voldoende bij de bal.

Gilis, Vekemans en Allemeersch

Zelfde spelbeeld in de tweede helft, al drong Club Brugge nu wel meer aan. In het openingskwartier van die tweede periode bracht Ravet redding en wat later kwam Raemaekers goed tussen.  Halfweg de tweede helft onderscheidde Ravet zich opnieuw door een strafschop te pakken. 

Aan de overkant vergat de scheidsrechter een penalty te fluiten aan de bezoekers, na een fout in de zestien op de ingevallen Nsingi. “Een cruciale fase”, zegt OHL-coach Vandebroeck. “Als we daar op 0-2 kwamen, was de wedstrijd gespeeld en de volgende ronde een feit.” In de laatste minuut van de reguliere speeltijd verkeek Ravet zich op een vrijschop van op zowat 25 meter. In de rebound maakte de thuisploeg gelijk.

Gunter Vandebroeck

In de strafschoppenreeks verloor OHL met 4-3 van Club Brugge. Geens, Vekemans en Ulvan zetten hun penalty om. Gilis en Asante deden dat niet. “Over het algemeen ben ik wel tevreden over wat mijn ploeg op de mat bracht tegen Brugge”, blikt Vandebroeck terug op de bekerwedstrijd.

“Als ploeg deden we het best goed. Zuur wel dat we voor de derde keer in vier wedstrijden een doelpunt incasseerden in de slotminuten. Dat moeten we toch eens goed analyseren.”  

Vekemans en Allemeersch

Maandag volgt er alweer een nieuwe opdracht voor de jongens van coach Vandebroeck. Dan ontvangen ze aan de Korbeekdamstraat AA Gent in de competitie.

OH Leuven: Ravet, Gaye, Raemaekers (70’ Ngoy), Geens, Mindombe, Ulvan, Keita, Asante, Gilis, Vekemans, Allemeersch (65’ Nsingi).