OHL strikt Canadees toptalent De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

OHL strikt Canadees toptalent

Tristan Borges 1
De 21-jarige Tristan Borges tekende een contract voor 2,5 seizoenen bij OH Leuven. Deze Canadese aanvallende middenvelder met roots in Portugal pakte vorig jaar de titel met zijn ploeg in de Canadian Premier League en won er ook drie individuele prijzen.

- Oud-Heverlee Leuven haalt de jonge Tristan Borges naar Den Dreef.
- Dit Canadese toptalent kan op de vijf aanvallende posities uit de voeten.
- Vorig jaar won hij zowel de Golden Boot als de Player of the Year Award in de Canadian Premier League.
- Tristan voetbalde eerder al in Europa bij het Nederlandse Heerenveen. Bij die Friese club speelde hij bij de U19 en de U21.

Tristan Borges

Nieuw bloed bij Oud-Heverlee Leuven. De 21-jarige Tristan Borges tekende er een contract voor 2,5 seizoenen. Deze linksvoetige Canadees met Portugese ouders mag zich de topschutter (Golden Boot) noemen van de Canadian Premier League. De aanvallende middenvelder won ook de landstitel met zijn ploeg Forge FC. Ook de prijzen ‘Speler van het jaar’ en ‘Beste jongere van het jaar’ gingen vorig seizoen naar de aanvallende middenvelder.

Tristan is een linksvoetige, polyvalente aanvallende middenvelder die zowel op de posities 8, 9 en 10 uit de voeten kan. Hij verkiest de rechterflank om van daar naar binnen te komen en uit te halen met zijn goeie linker. Zo scoorde hij vorig seizoen 13 doelpunten bij zijn ploeg Forge FC. Borges werkte woensdagmorgen zijn eerste trainingssessie af bij zijn nieuwe werkgever.

Tristan Borges

Leuven is voor de Canadees niet de eerste kennismaking met Europa. Tristan was eerder al actief bij de U19 en de U21 van de Nederlandse Eredivisieclub SC Heerenveen. Daar leerde hij al het niveau en de manier van voetballen kennen in Europa. Na zijn doortocht door Friesland voetbalde Borges zes maanden bij het Canadese Sigma FC. Vorig jaar pakte hij de titel en een aantal individuele prijzen met Forge FC in de Canadian Premier League.

Die successen zorgden ervoor dat de U17 en U19 jeugdinternational van Canada onlangs ook zijn eerste cap bij de grote jongens in de wacht sleepte. De landgenoot van Jonathan David en Thomasz Radzinski wil dit seizoen met zijn nieuwe club promoveren naar de Jupiler Pro League.

Tristan Borges

Technisch Directeur Wim De Corte: “Met Tristan Borges halen we een jonge, zeer beloftevolle speler die snelheid en explosiviteit toevoegt aan onze selectie. Tristan ontwikkelde zich het afgelopen jaar enorm wat leidde tot een eerste selectie voor de Canadese nationale ploeg. We zijn dan ook verheugd dat Tristan Borges ons project boven een aanbieding uit de MLS koos en zich samen met OHL verder wil ontwikkelen.”

Hieronder een videoboodschap van Tristan Borges voor de Leuvense fans:

Video

Videoboodschap Tristan Borges

Tristan Borges komt over van het Canadese Forge FC.