Euvrard: “Hadden altijd drie punten moeten pakken” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Euvrard: “Hadden altijd drie punten moeten pakken”

Vince Euvrard 1
In een echte cupmatch deelden Sporting Lokeren en OH Leuven de punten op Daknam. Vince Euvrard kan zich niet vinden in dat gelijkspel. De Leuvense oefenmeester vindt dat zijn ploeg de volle buit verdiende en voelt zich bestolen door de spelleiding.

- OH Leuven toonde veerkracht op Daknam door terug te vechten na een tegendoelpunt op het kwartier.
- Topschutter Henry bracht de bezoekers langszij in de tweede helft.
- Perbet leek met een kopbaldoelpunt opnieuw voor erg belangrijke punten te zorgen, maar de Fransman stond millimeters buitenspel.
- Zowel in de eerste als in de tweede helft vergat scheidsrechter Smet een strafschop te fluiten voor de bezoekers.

Vince Euvrard

“We moesten altijd de drie punten meepakken naar Leuven. Simpel”, zegt Vince Euvrard na het 1-1 gelijkspel op Daknam. “We zitten in een fase waarin we elk foutje dat we achterin maken, cash betalen. Dat was op het veld van Lokeren niet anders. We slikten dat doelpunt op de eerste bal van Lokeren op doel. Akkoord dat we daar niet goed verdedigden. Iemand bleef staan en hief zo het buitenspel op.”

Vince Euvrard

“Ik ben tevreden over de manier waarop we vrijdag gespeeld hebben. Het is niet evident om veerkracht te tonen nadat we die koude douche te verwerken kregen. Bovendien zitten we al een tijdje in een moeilijke situatie”, verwijst Vince naar de goeie reactie van zijn team na die 1-0. “We zijn er tot de laatste seconde voor blijven gaan en hebben onszelf dan ook niets te verwijten.”

Thomas Henry

De Leuvenaars creëerden in beide helften een aantal uitstekende kansen. Een goeie Defourny en wat gebrek aan efficiëntie bij de afwerking zorgden ervoor dat de bezoekers slechts één keer raak troffen. “Na de 1-1 scoorden we nog twee keer, telkens uit nipt buitenspel. Er worden ons ook twee loepzuivere strafschoppen ontnomen. Een in elke helft. Zo’n duidelijke strafschop als voor de rust had ik al lange tijd niet meer gezien.” 

We kunnen onszelf niets verwijten. De scheids ontneemt ons twee loepzuivere strafschoppen. Vince Euvrard

“Da’s al de derde keer dat we bestolen worden in de terugronde. Idem vorige week en op Lommel. Dat gebeurt dan in een competitie waarin elk punt dubbel telt”, zucht Euvrard. “We moeten voortgaan op de ingeslagen weg. De manier waarop we voetbalden tegen Lokeren, da’s hoe we het ook moeten doen in de resterende vijf wedstrijden en eventueel in de dubbele promotiefinale.”

Penaltyfase

Euvrard pakte het vrijdag tegen Lokeren wat anders aan. Hij zette Keita en Van Hyfte naast elkaar om te breken op het middenveld. “Dat lukte vrij aardig”, oordeelt Vince. “Ik probeerde ook een andere dynamiek te brengen door Aguemon uit te spelen op de rechterflank in plaats van op links. In de eerste helft hebben we veel gecreëerd van op die rechterflank. Nadien hebben we Yanick opnieuw op links gezet omdat we in het begin van de tweede helft wat minder de ruimtes vonden.”

Vince Euvrard

“We hebben een vrij ruime kern en verschillende opties. We proberen altijd te spelen in functie van de sterktes en de zwaktes van de tegenstander. Zo passen we elke week links en rechts wel wat aan, zonder uiteraard onze eigen kwaliteiten te verliezen.”

Na het gelijkspel op Daknam lijkt OH Leuven de rol te moeten lossen in de strijd om de tweede periode. Kunnen we ons niet beter concentreren op die dubbele promotiefinale? “Ik geloof niet in pieken in het voetbal”, countert Euvrard die vraag meteen. “We moeten elke wedstrijd spelen om te winnen. Het is erg belangrijk om opnieuw aan te knopen met de overwinning. Elke match moet je gebruiken om beter te worden, als individu en als team. Wij laten geen enkele wedstrijd lopen en zolang het mathematisch kan, blijven we geloven dat we ook de tweede periode kunnen winnen.”

Vince Euvrard

Hieronder vind je de twee doelpunten terug die de netten deden trillen op Daknam:

Video

Doelpunten Lokeren-OHL (1-1)

OHL speelde vrijdagavond gelijk op het veld van Lokeren. Thomas Henry scoorde voor de Leuvenaars.