Op bezoek bij fysiek sterk Mechelen De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Op bezoek bij fysiek sterk Mechelen

Beloften KV Mechelen
OH Leuven probeert maandagavond de overwinning uit de heenronde tegen KV Mechelen te herhalen. Toen moesten de Leuvense Beloften tot de laatste seconde strijden voor die winst. Dat zal vanavond niet anders zijn.

- Na de thuisnederlaag tegen AA Gent, proberen de Beloften vanavond op het veld van KV Mechelen opnieuw aan te knopen met de overwinning.
- Geens, Struys, Acquah en Schingtienne moeten verstek geven voor de partij tegen Malinwa. Ngoy is geschorst.
- Ulvan komt terug uit schorsing. Mauen, Mahajindawong en Kyere zijn er terug bij.

Beloften KV Mechelen

Coach Gunter Vandebroeck diende door examens en blessures opnieuw met een kleine groep te trainen in de aanloop van de wedstrijd van vanavond tegen KV Mechelen. Mauen en Mahajindawong sloten na een maand afwezigheid pas terug aan bij de groep. Toch zitten ze al in de kern. Mindombe ondervindt nog hinder en trainde vorige week apart, maar sluit ook opnieuw aan.

Ulvan keert terug uit schorsing. Dat doet ook Kyere, na ziekte. Vanhaeren en De Schrevel, beiden U18, vervolledigen de kern. Geens en Struys reizen niet mee af naar Mechelen. Zij focussen zich op hun examens. Acquah revalideert verder, Ngoy is geschorst. Schingtienne, vorige week nog in de basis, is out met een enkelblessure.

Beloften KV Mechelen

In de heenmatch boog OH Leuven een 1-3 achterstand om in een 4-3 zege. Ze dienden daarvoor wel te vechten tot de laatste seconde tegen een fysiek erg sterk KV Mechelen in de duels. Dat zal vanavond, met een jonge groep, niet anders zijn voor de Leuvense Beloften.

“We proberen voort te bouwen op de inzet en de mentaliteit van vorige week tegen AA Gent”, zegt Vandebroeck. “We beseffen wel dat het kwalitatief een heel stuk beter zal moeten om aanspraak te maken op punten in Mechelen. Dat heeft een ervaren ploeg, terwijl onze jonge spelers de knepen van het vak nog onder de knie proberen te krijgen. Dat komt wel, maar heeft tijd nodig. Alles staat kort op elkaar in het klassement, dus het kan snel gaan in de twee richtingen.”

Gunter Vandebroeck

Coach Vandebroeck kiest uit: De Schrevel, Bayo, Mindombe, Talay, Ulvan, Mauen, Taildeman, Keita, Mahajindawong, Jochmans, Bahaid, Juste, Goditiabois, Nsingi, Toure, Kyere, Vanhaeren.