Onderuit in slotfase De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Onderuit in slotfase

Kyere scoort tegen KV Mechelen
De Leuvense Beloften kwamen verdiend op voorsprong op het veld van KV Mechelen. Toch moesten ze uiteindelijk zonder punten de bus op richting Leuven. Maandag moeten ze thuis koste wat kost winnen tegen rode lantaarn Sint-Truiden.

De bezoekers startten scherp aan de partij tegen de Manenblussers. Ze dreigden met een vrijschop en schoten van Nsingi en Kyere. Halfweg de eerste periode kreeg Talay de bal ongelukkig tegen de hand in de zestienmeter, na een snel genomen vrijschop van de thuisploeg. Bossiers zette de elfmeter om. Zowel Kyere als Vanhaeren dreigden nog voor de rust.

“Zuur dat we met een 1-0 achterstand de rust in moesten”, zegt coach Gunter Vandebroeck. “Op basis van het geleverde spel en de kansen hadden we zeker een voorsprong verdiend na 45 minuten voetballen”, analyseert Vandebroeck.

Kort na de rust tekende KV Mechelen voor de eerste kans, na een dekkingsfout bij OHL. Aan de overkant kwam Nsingi goed naar binnen, waarna hij tegen de verste paal besloot. Op het uur kwamen de Leuvenaars dan toch verdiend langszij, toen Kyere een strafschop binnentrapte na een fout in de zestien op Nsingi.

Beloften KV Mechelen

Halfweg de tweede periode legde Nsingi goed af, nadat hij een goeie actie had gemaakt. Kyere trof opnieuw raak. De thuisploeg kwam dik tien minuten voor affluiten langszij, na een dekkingsfout op een hoekschop. “Na die 2-2 gingen we kopje onder”, zegt Vandebroeck. De Mechelaars scoorden in de slotfase nog twee keer. Eerst van op de stip en wat later moest De Schrevel zich gewonnen geven in een één-op-éénsituatie.

“Jammer dat we de wedstrijd zo uit handen hebben gegeven”, zucht Vandebroeck. “We gaven de controle weg, maakten wat foutjes en die strafte een veel rijper Mechelen telkens genadeloos af.  De jongens die gisteren tussen de lijnen stonden bij ons, speelden nog niet vaak samen. Ik kan dan ook niemand iets verwijten.”

Gunter Vandebroeck

“Ik ben trots over wat mijn team liet zien in grote delen van de wedstrijd. We zetten een stap vooruit na match tegen Gent. We toonden meer kwaliteit, creëerden de meeste en de beste kansen. Nog eens, foutjes werden afgestraft door een meer matuur Mechelen. Die foutjes moeten er absoluut uit”, beseft Vandebroeck.

Maandag ontvangt OHL rode lantaarn Sint-Truiden. “We moeten dringend resultaten boeken”, weet Vandebroeck.

OH Leuven: De Schrevel, Talay, Mauen (83’ Goditiabois), Mindombe, Ulvan, Bahaid, Keita, Jochmans, Kyere, Vanhaeren (83’ Toure), Nsingi.