Mercier dirigeert OHL naar thuisoverwinning De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Mercier dirigeert OHL naar thuisoverwinning

Mercier 1
Het was even geleden, maar OH Leuven heeft zaterdagavond aangeknoopt met een thuisoverwinning. Nochtans begon het niet goed voor de Leuvenaars. Nouri strafte na 25 minuten mistasten af van Hubert en Keita. Net voorbij het halfuur zette de thuisploeg orde op zaken. Eerst scoorde Van Hyfte, even later duwde Henry binnen.

De thuisploeg startte gretig aan de partij tegen een Roeselare dat uitpakte met een laag blok en op de counter loerde. Het openingskwartier bracht enkele halve Leuvense kansjes. De kopbal over doel van Henry was daarbij de beste mogelijkheid. Kort na het openingskwartier stak Mercier perfect binnendoor voor Van Hyfte. Tom speelde de bal nog af, maar had beter zelf zijn kans gegaan in de zestien.

Schuer en Hubert

Halfweg de eerste periode haalde Mercier uit van ver, doelman Biebauw zweefde de bal uit zijn doelvlak. Na 25 minuten gingen zowel Keita als Hubert in de fout en dat strafte Nouri genadeloos af. Bij dat doelpunt leek hij wel buitenspel te staan. Enkele minuten later bracht Van Hyfte de Leuvenaars langszij, op aangeven van Mercier. Amper één minuutje later zorgde Henry zelfs voor de 2-1. De Franse topschutter duwde binnen, na een goeie voorzet van Sowah.

Van Hyfte scoort

Henry had tien minuten voor de rust een tweede doelpunt aan de voet, maar deze keer vond hij Biebauw op zijn weg. De ingevallen Tulio probeerde aan de overkant Keet te verrassen met een lobje, maar Darren tikte de bal in hoekschop.

Henry scoort tegen Roeselare

Rommens zorgde na tien minuten voetballen voor het eerste gevaar na de rust. Zijn vrijschop ging een metertje over de kooi van Keet. Net voor het uur knalde de goed ingevallen Tulio naar doel. Keet kende geen moeite met dat schot. Na 20 minuten voetballen in de tweede helft, stak Mercier de bal net naast. Dat gebeurde nadat Henry Biebauw goed onder druk had gezet.

Van Hyfte en Schuer

Een goed kwartier voor het einde had Casagolda de gelijkmaker aan de voet. Casa raakte niet voorbij Keet. Aan de overkant weigerde Henry de wedstrijd dood te maken. Hij trapte, één-op-één met Biebauw voorlangs. Tien minuten voor affluiten mocht Borges zijn debuut maken bij OH Leuven.

Kort daarop moest Keet zijn ploeg behoeden voor de gelijkmaker. De Zuid-Afrikaan gooide zich voor Nouri. In de slotminuten kwam Henry een halve schoenmaat te kort om een goeie flankvoorzet van Duplus in doel te glijden.

OHL viert na goal Henry

Zaterdag om 17u staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma voor OH Leuven. Dan ontvangt het Lommel SK in het King Power at Den Dreef Stadion.