Vrouwen op dreef De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Vrouwen op dreef

OHL Vrouwen Anderlecht
Zowel OHL Vrouwen als Jong OHL leverden een sterke prestatie af. OHL Vrouwen verloor dan wel met 0-2, maar liet mooie dingen zien tegen leider RSC Anderlecht. Jong OHL won verdiend met 0-3 op het veld van het hogergeplaatste Kontich.

Leider RSC Anderlecht had het niet onder de markt tegen de thuisploeg. De Leuvense vrouwen creëerden enkele goeie kansen in de eerste helft en toonden zich ook enkele keren gevaarlijk op stilstaande fases.  

Het doelpunt viel helaas aan de overkant. Bouker stapte iets te wild in en veroorzaakte zo een strafschop. Doelvrouw Van Den Bergh raakte de bal wel bij de elfmeter, maar kon niet beletten dat de bezoekers op voorsprong klommen.

OHL Vrouwen Anderlecht

Na de rust toonde Janssens zich niet egoïstisch genoeg in de zestienmeter. Jill bracht de bal nog voor naar Wiard, in plaats van zelf af te drukken. Kort daarop wist Wijnants de ruimte te benutten in de rug van Baldewijns en besliste zo de wedstrijd.

OHL Vrouwen: Van Den Bergh, Michiels, Van Poppel, Hellinx, Bouker (72’ Baldewijns), Mertens, Corbeels (54’ Vanzeir), Gomboso, Eurlings, Janssens, Wiard.

OHL Vrouwen Anderlecht

Verdiende overwinning
Jong OHL won verdiend op het veld van Kontich en verkleint zo het verschil met de nummer vijf in het klassement tot drie punten. Pas in de slotminuut van de eerste helft beloonde een goed voetballend Jong OHL zichzelf met een doelpunt. Wils ging de zestienmeter binnen en lobde de bal over de doelvrouw.

In de tweede helft controleerde Jong OHL de wedstrijd en profiteerde zo twee keer van de ruimte tussen de linies bij Kontich. Halfweg de tweede periode stuurde Asselberghs Hannecart de zestien in en zij werkte proper af. Tien minuten later zette Hannecart de 0-3 eindstand op het scorebord.

Jong OHL: Lambert, Swevers, Nierynck, Maelfait, Van Doren, Devillé (70’ Van Dijck), Wils, Cattoor (46’ Michiels), Asselberghs, Meyers (75’ Verboomen), Hannecart.

Vrijdag trekt OHL Vrouwen naar Standard. Jong OHL gaat zaterdag de bus op, richting het Pajottenland. Daar spelen de meisjes tegen Eendracht Aalst.