Overwinning voor Ali De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Overwinning voor Ali

Beloften scoren tegen STVV 1
OHL nam maandagavond makkelijk de maat van Sint-Truiden. Zo doet het een goeie zaak in het klassement. De wedstrijd tegen de Kanaries stond in het teken van Ali Tercan. Vandaag exact een jaar geleden moesten we afscheid nemen van deze beloftevolle voetballer.

Gillekens bracht de Leuvense Beloften al na zeven minuten op voorsprong. Wat later kregen de bezoekers een uitstekende kans op de gelijkmaker, maar Ravet redde de Leuvense meubelen. Aan de overkant pakte de Truiense doelman een schot van Sula. Kort daarop kopte Vekemans in de eerste zone over op een vrijschop van Gilis. Vijf minuten voor de rust verdubbelde Jochmans de Leuvense voorsprong, na een goeie individuele actie van Gaye.

Oregan Ravet

De thuisploeg startte uitstekend aan de tweede periode: Vekemans ontfutselde de bal en legde af voor Gilis. Jo duwde de bal binnen in het lege doel. Na tien minuten voetballen in de tweede helft, slikte OH Leuven te makkelijk een eerste tegendoelpunt. Halfweg de tweede helft scoorde Gilis zijn tweede van de avond, dit keer op aangeven van Laes. In blessuretijd milderde Sint-Truiden nog tot 4-2.

Beloften tegen STVV

“Ik ben uiteraard erg blij met de drie broodnodige punten”, zegt coach Gunter Vandebroeck. Over de prestatie van zijn team, toont hij zich iets minder enthousiast. “We zijn niet heel diep moeten gaan om Sint-Truiden te kloppen. Het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen was vrij groot. Maar we moeten de lat hoger leggen. Individueel en als groep. Er kroop op een bepaald moment wat nonchalance in de groep. Zo slikten we ook twee vermijdbare doelpunten.”

Beloften tegen STVV

De wedstrijd van gisterenavond tegen Sint-Truiden stond in het teken van Ali Tercan. Vandaag dag op dag een jaar geleden verloren we deze beloftevolle voetballer. “De vader van Ali was aanwezig op de wedstrijd en trakteerde de jongens nadien op pizza. De spelers droegen tijdens de match, onder hun wedstrijdtruitje, een T-shirt met daarop de foto van Ali. Het verlies van Ali hakt er bij veel jongens nog steeds hard in.”

Gunter Vandebroeck

In de thuiswedstrijd van zaterdag tegen Lommel SK zal het hele stadion in de vijfde minuut (dus tussen 4:00 en 5:00) applaudisseren voor Ali Tercan, terwijl er een foto van hem wordt getoond op de beide scoreborden.

De Beloften spelen volgende week niet tegen RSC Anderlecht. Die match wordt, op vraag van de Brusselaars, verplaatst naar een latere datum. Dat maakt dat de Leuvenaars pas tegen Racing Genk terug aan de bak moeten. “Als je de stand bekijkt, snap je dat dit opnieuw een heel belangrijke match wordt”, blikt Gunter al vooruit.

OH Leuven: Ravet, Gaye (75’ Ulvan), Gillekens, Mindombe (75’ Geens), Laes, Jochmans, Asante, Gilis, Sula (78’ Bahaid), Kyere (46’ Nsingi), Vekemans.