Croizet terug naar oude nest De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Croizet terug naar oude nest

Yohan Croizet
Yohan Croizet keert terug naar zijn oude liefde. De bijna 28-jarige Fransman voetbalde eerder al twee seizoenen aan Den Dreef. In het seizoen 2014 - 2015 had de linkspoot een belangrijk aandeel in de promotie naar de Jupiler Pro League.

- Verloren zoon Yohan Croizet voetbalt tot het einde van dit seizoen opnieuw bij OH Leuven.
- De creatieve middenvelder scoorde 13 keer in twee seizoenen voor de Leuvenaars.
- Nadien verkaste Yohan naar KV Mechelen en trok hij naar de Major League Soccer.

De nu bijna 28-jarige Yohan Croizet kreeg zijn opleiding bij het Franse FC Metz. In het seizoen 2013 - 2014 kwam Yohan naar ons land en voetbalde hij één seizoen bij Excelsior Virton.

Hij deed het zo goed bij de Luxemburgers dat OH Leuven de polyvalente middenvelder er wegpikte. Een geslaagde transfer, want Croizet had het seizoen daarop een belangrijk aandeel in de promotie naar de Jupiler Pro League. Onder leiding van Jacky Mathijssen won OHL toen de eindronde in een poule met Lommel, Eupen en Lierse.

Yohan Croizet

De Fransman speelde 68 wedstrijden voor OHL, waarin hij dertien keer wist te scoren. Na de degradatie naar tweede klasse, trok Croizet naar KV Mechelen. Bij de Kakkers kwam hij 54 keer in actie en wisselde hij hoogtepunten af met iets mindere momenten.

Yohan koos voor het grote avontuur en dat leidde hem naar de Verenigde Staten. Daar speelde hij voor Sporting Kansas City. Op 5 maart 2018 maakte hij met die club zijn debuut in de Major League Soccer tegen New York City FC. Na 56 matchen in de MLS ontbond de Fransman zijn contract bij Kansas City.

Wim De Corte: "We hebben een opportuniteit met Yohan Croizet die als vrije speler terugkeert naar OH Leuven. In seizoen 2014-2015 hielp hij ons al eens mee naar de promotie. Met hem erbij hebben we nu ook een extra offensieve optie op het middenveld en dat geeft ons extra munitie om onze objectieven te bereiken."

Bekijk hier een videoboodschap van onze nieuwste aanwinst:

Video

Welkom terug, Yohan Croizet

Een eerste boodschap voor de fans van onze nieuwste aanwinst Yohan Croizet.