Drie punten, clean sheet De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Drie punten, clean sheet

Derrick Tshimanga 1
OH Leuven boekte een meer dan verdiende overwinning tegen Lommel SK. Van den Bergh bracht zijn nieuwe werkgever net voor het halfuur op voorsprong. Vijf minuten voor de rust verdubbelde Tshimanga de Leuvense bonus met een ware schicht. In de slotfase zette Perbet de eindstand op het bord.

De Leuvenaars startten erg gretig aan de wedstrijd en versierden twee goeie kansen in de eerste tien minuten. Eerst zette Maertens doelman Svedkauskas aan het werk met een hard schot van vrij ver. Kort daarop trapte Aguemon van dichtbij naast het doel. Net voor het kwartier kwam de thuisploeg met de schrik vrij, na mistasten van Tshimanga en slecht ontzetten van Keet.

Na dat sterke Leuvense openingskwartier herstelden de bezoekers het evenwicht in de partij, zonder daarbij gevaar te creëren. Net voor het halfuur sloegen de Leuvenaars plots toe: Van den Bergh knikte een gemeten voorzet van Aguemon knap voorbij Svedkauskas.

Jan Van den Bergh

Aan de overkant probeerde Krizan in de zestien. Het schot van de Sloveen ging een half metertje naast het doel. Vijf minuten voor de rust pegelde Tshimanga van erg ver de 2-0 voorbij een verbouwereerde Svedkauskas.

Derrick Tshimanga

Tshimanga bleef tijdens de rust in de kleedkamer. Waarschijnlijk had de doelpuntenmaker te veel last van die bal tegen het hoofd. In zijn plaats kwam Ngawa. Maes ging er serieus met de borstel door. Hij bracht Naudts en Vachiberadze voor Sanyang en Henkens. Veel hielp dat niet, want de bezoekers slikten al snel ei zo na een derde doelpunt. Maertens kopte van dichtbij naast, op voorzet van Mercier.

Kenneth Schuermans

Net voor het uur toonde Van den Bergh zich opnieuw gevaarlijk met hoofd. Deze keer kopte de Leuvense aanwinst over het doel. Meteen daarop kwam Perbet in de plaats van Henry. Een kwartiertje voor affluiten, pakte Keet in twee tijden op een schot van Brebels. Kort daarop knalde Maertens van dichtbij over. In de slotfase maakte Perbet het feestje compleet met een derde Leuvens doelpunt.

Frédéric Duplus

Dinsdag is er alweer voetbal in het King Power at Den Dreef Stadion. Dan herspeelt OH Leuven de wedstrijd tegen Union Saint-Gilloise van 1 november. Die partij werd toen gestaakt door een lichtpanne aan Den Dreef.