Billijke puntendeling De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Billijke puntendeling

Jérémy Perbet 1
Geen doelpunten in de replay tussen OH Leuven en Union Saint-Gilloise. Die stand prijkte ook op het bord toen de scheidsrechter op 1 november deze affiche staakte door de lichtpanne aan Den Dreef. Vrijdag wacht de Leuvenaars op het Kiel de clash tegen Beerschot.

Haugen tekende voor het eerste doelgevaar in de wedstrijd. De Brusselse spits kopte na een handvol minuten tegen de deklat. Even later pakte Henkinet uit met een beenveeg op een poging van Hamzaoui. Het was duidelijk zoeken voor beide ploegen. Da’s ook niet meer dan logisch als twee onuitgegeven elftallen het tegen elkaar opnemen.

Laurent Henkinet

De thuisploeg antwoordde net voor het halfuur: Maertens bediende Perbet, maar de goaltjesdief kon net niet afdrukken omdat El Banouhi goed oplette. Wat later kopte Perbet voorlangs op een vrijschop van Myny. Kort voor de rust pakte Saussez uit met een geweldige reflex op een nekslag van Tucic, op vrijschop van Myny.

Jérémy Perbet

Euvrard bracht na de rust dezelfde elf tussen de lijnen, maar hij wisselde wel Gaye en Ngawa van positie. Bij Union kwam Ferber de weinig geïnspireerde Nielsen vervangen. Op het uur slikte Gaye wat ongelukkig zijn tweede gele kaart. Halfweg de tweede periode moest Henkinet in hoekschop duwen op een poging van Young.

Thierno Gaye

Twintig minuten voor affluiten, besloot Perbet zelf op doel. Dat deed de Fransman na een goeie actie van Tucic. Jérémy had beter afgelegd voor Myny, die zich in een uitstekende positie bevond. Aan de overkant onderscheidde Henkinet zich nog eens op een poging van dichtbij van Haugen. Om dat meteen daarop nog eens twee keer te doen. Knap werk van Lolo!

Toon Raemaekers

Myny pakte tien minuten voor het einde uit met een knappe individuele actie en zag dan zijn overhoeks schot maar net voorlangs gaan. In de slotminuten kwam de thuisploeg goed weg, toen een pegel van Kis uiteenspatte tegen de binnenkant van de paal.

Kenneth Schuermans

Vrijdagavond staat de clash tegen Beerschot op het programma. Om 20u30 kruist OH Leuven op het Kiel de degens met de Mannekes van coach Losada.