Henkinet: “Clean sheet doet enorm deugd” De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Henkinet: “Clean sheet doet enorm deugd”

Laurent Henkinet 1
Met enkele uitstekende reddingen tegen Union zette Laurent Henkinet dinsdag nog eens in de verf dat hij een meer dan betrouwbaar sluitstuk vormt. Dat bewees de Luikenaar ook al meermaals in de heenronde. Lolo zit nu aan acht clean sheets. Enkel Moris van Virton kan betere cijfers voorleggen.

- Laurent Henkinet hield dinsdag voor de achtste keer al dit seizoen zijn netten schoon.
- Na vier speeldagen nagelbijten op de bank, kreeg hij tegen Union nog eens zijn kans.
- De Luikenaar verloor zijn basisplaats net voor de winterstop, na de 2-2 op Schiervelde.
- Lolo blijft hard werken op training en wil zijn steentje bijdragen in de promotie.

Laurent Henkinet

“Het doet uiteraard deugd om nog eens een clean sheet te kunnen boeken.” Aan het woord is Laurent Henkinet. De Luikenaar hield tegen Union voor de achtste keer dit seizoen zijn netten schoon. Alleen Moris, doelman van Excelsior Virton, doet beter. De Luxemburger hield negen keer de nul op het bord. Hij stond wel één match meer tussen de palen dan de Leuvense goalie. 

Laurent Henkinet

Henkinet had met Raemaekers en Gaye twee jongens voor zich die hun debuut maakten. “De coach vroeg de meer ervaren spelers om de minder ervaren spelers wat te sturen. Niet evident voor Toon en Thierno, maar ze kunnen terugblikken op een goeie wedstrijd. Jammer uiteraard dat Thierno rood pakte, maar dat neemt niemand in de groep hem kwalijk. We hebben met zijn allen onze taken vervuld, dus ik denk wel dat de coach tevreden zal zijn over onze prestatie.”

Jongens die de voorbije weken wat minder aan bod kwamen, wilden zich dinsdag absoluut tonen aan de coach. Laurent Henkinet

“De wedstrijd van dinsdag was belangrijk voor de jongens die wat minder speelden de voorbije weken. We wilden ons allemaal tonen en het de coach zo moeilijk mogelijk maken in zijn volgende selecties. Het ging om een partij uit de eerste periode. Die had dus wat minder belang. We moeten nu zo goed mogelijk recupereren naar vrijdag, voor die belangrijke wedstrijd op het Kiel.”

Laurent Henkinet

Staat Henkinet, na zijn erg goeie prestatie tegen de Brusselaars, vrijdag opnieuw tussen de palen tegen de Mannekes? “Da’s een keuze van de trainer”, dribbelt Laurent slim die vervelende vraag. “Darren is een uitstekende doelman. Dat bewees hij de voorbije weken ook al. Ik kan alleen maar hard werken op training en mijn kans proberen te grijpen als de coach mij die mogelijkheid geeft. Je weet als doelman dat je minder kansen krijgt dan een veldspeler. Ik denk dat ik mag terugkijken op een goeie wedstrijd, waarin ik mijn werk heb opgeknapt.”

Darren Keet

Na de replay tegen Union Saint-Gilloise dinsdag, is het vanaf vandaag hard werken naar de clash tegen Beerschot. Henkinet, ploegspeler bij uitstek, kijkt verder dan zijn eigen persoontje. “Het belangrijkste is nu dat we onze drie resterende wedstrijden in de reguliere competitie winnen. Wie er al dan niet op het veld staat in die drie partijen, heeft minder belang. We moeten allemaal samen werken om ons collectief doel te bereiken. Da’s de promotie afdwingen naar de Jupiler Pro League.”

Vrum noo ieëste

Bekijk hier de beelden van de wedstrijd:

Video

Samenvatting OHL-Union (0-0)

OHL en Union speelden dinsdagavond 0-0 gelijk in het King Power at Den Dreef Stadion.