Euvrard zag interessante dingen in replay tegen Union De officiële website van Oud-Heverlee Leuven

Euvrard zag interessante dingen in replay tegen Union

Vince Euvrard 1
Voor verliefde koppels is het vrijdag Valentijn. Voor wie OH Leuven een warm hart toedraagt, is het dan D-day. Zoals de geallieerden op 6 juni 1944 Normandië binnenvielen, zo bestormen de troepen van coach Vince Euvrard vrijdagavond het Kiel.

- OH Leuven speelt vrijdag opnieuw een sleutelmatch met het oog op promotie.
- De Leuvenaars trekken naar het Kiel om daar de drie punten buit te maken.
- Ze doen dat met twee opeenvolgende clean sheets in hun achterzak en dus met veel vertrouwen.
- Dinsdag hield OHL met een experimenteel elftal één puntje thuis in de replay tegen Union.

Vince Euvrard

“De belangen zijn groot vrijdag. Beide ploegen zullen wel hun kans gaan, maar ik verwacht niet echt een heel open wedstrijd”, kijkt Vince Euvrard vooruit naar de clash tegen Beerschot. De Mannekes pakten vorig weekend één puntje op Schiervelde, na een heel open partij met veel kansen. Zo maakten de West-Vlamingen en de Antwerpenaars reclame voor de Proximus League. “Zowel wij als Beerschot zullen trachten de drie punten te pakken om competitief te blijven in de strijd om de tweede periode.”

Tucic Union

Euvrard kan vrijdag niet rekenen op Kotysch en Kehli. Zij revalideren rustig verder. Limbombe verdraaide zijn knie op training en onderging woensdag met succes een kleine ingreep. Tshimanga en Hubert raken meer dan waarschijnlijk wel speelklaar voor de clash van vrijdag op het Kiel. Daar mogen we een ander elftal verwachten dan dinsdag tegen Union Saint-Gilloise.

Tshimanga

Toen gunde Euvrard liefst negen jongens rust. Logisch uiteraard met drie wedstrijden in amper zes dagen. “Ik had dinsdag kunnen opteren voor elf andere jongens. Maar we wilden die wedstrijd tegen Union ook gewoon winnen. Daarom heb ik dinsdag geopteerd voor een elftal dat in staat is om punten te pakken in de replay. Spelers als Schuermans en Maertens kunnen drie wedstrijden aan in zes dagen, omdat ze veel volume hebben en zich goed in hun vel voelen.”  

Ik verwacht vrijdag geen heel open wedstrijd, daarvoor zijn de belangen te groot. Maar we zullen zeker onze kans gaan op het Kiel. Vince Euvrard

In het begin van de partij tegen de Brusselaars was het duidelijk nog zoeken voor het experimentele elftal van Euvrard. “We startten heel moeizaam aan de wedstrijd. De eerste twintig minuten waren echt niet goed”, geeft Euvrard toe. “Naar de rust toe, kwamen we wat beter in de wedstrijd.”

Vince Euvrard

“We begonnen best goed aan de tweede helft. Maar op het uur pakten we die rode kaart en dan kregen we het weer een stuk moeilijker. Ook met een man minder hadden we nog wel onze momenten. Met dat scoreloos gelijkspel schieten beide ploegen weinig op in het algemene klassement”, beseft de Leuvense coach.

De Leuvenaars pakten, ondanks dat experimentele elftal, wel een tweede clean sheet op rij. “Da’s uiteraard positief. Henkinet toonde zich enkele keren heel nadrukkelijk tegen Union. Het was toch alweer een tijdje geleden dat Laurent nog onder de lat had gestaan in een competitiewedstrijd. Ik zag dinsdag ook een aantal jongens aan het werk die de laatste weken weinig of zelfs niet aan de bak waren gekomen in de competitie.”

Laurent Henkinet

“Het is altijd interessant om te zien hoe bepaalde jongens zich presenteren. In het bijzonder de twee jonge gasten die hun debuut voor OHL maakten tegen Union. Gaye pakte wat ongelukkig twee gele kaarten. Vooral dat eerste karton vond ik erg streng van de scheidsrechter. Raemaekers groeide in de wedstrijd en hield zich goed staande. Toon heeft laten zien waarom hij dinsdag zijn kans kreeg.”

Vince Euvrard